Verhaal van Uncharted 4 uit de doeken gedaan; Drake’s broer Sam speelt rol

Leek het verhaal van de vierde Uncharted tot voor kort nog vrij mysterieus, komt nu plots een einde aan die klaarblijkelijke onwetendheid. In de februari-editie van GameInformer doet ontwikkelaar Naughty Dog eindelijk de insteek van Uncharted 4: A Thief’s End uit de doeken. Wat blijkt? De lieve Elena en Nathan Drake bleven niet voor lang rustig gehuwd onder de pannen na het einde van het derde deel in de Uncharted-saga.

Een kleine drie jaar na het slot van Uncharted 3: Drake’s Deception komt Nathans verloren broer Sam op de proppen met een nieuw avontuur voor onze held. Broederlief Sam was vermoedelijk overleden, maar benadert zijn broer uit het niets om hem vertellen over een piratenartefact waarvan zijn hervonden leven nu afhangt. Inmiddels kennen we onze avontuurlijke Drake goed genoeg om te weten dat hij de belofte van adrenaline, plus de mogelijkheid om een familielid te helpen, niet de rug toe zal keren. Tot dusver dat saaie en civiele huwelijk.


Sam en Nathan Drake reizen gezamenlijk af naar het mythische Libertaria, een piratenkolonie binnen het land van Madagaskar, waar de schat naar het schijnt verborgen zou moeten zijn. In het gevaarlijke Libertaria zijn tevens twee rivalen genaamd Rafe en Nadine op zoek naar diezelfde artefact en dus zal dit tweetal pogen het leven van de twee broers zuur te maken.

Naughty Dog verklapte ook direct dat Uncharted 4 zich niet volledig af zal spelen in het mysterieuze Libertaria. Daarnaast is het ontwikkelteam bereid om, met behulp van de new-gen kracht van de PlayStation 4, de intensiteit van de game aardig op te schroeven. Waar het succesvolle The Last of Us van Naughty Dog juist schitterde in somber- en soberheid, wil men met Uncharted 4 juist weer inzetten op veel actie en avontuur.

De levels in de nieuwe avonturengame blijven enigszins lineair, maar door het nieuwe gereedschap van Drake is er meer mogelijkheid tot vrijheid binnen de bestaande gameplay. Drake kan nu zijn touw en klimhaak gebruiken om meer van de omgeving te verkennen, betere aanvallen te plannen, vijanden te ontwijken en extra schatten te vinden, aldus Naughty Dog.

Wij zijn vooral benieuwd naar wat jullie denken van de insteek van het veelbelovende Uncharted 4. Wordt A Thief’s End een heerlijke ode aan de oude formule van Uncharted of slaat Naughty Dog samen met Sam en de nieuwe locatie een compleet andere richting in?

  1.   
    Bram_M99's avatar

    Kan niet wachten op deze game!

  2.   
    Danielle.k's avatar

    Hopelijk krijgt Victor Sullivan ook een grote rol.

  3.   
    Weits's avatar

    Leuke insteek, deze komt denk ik wel in mijn collectie op dag 1

  4.   
    Thijs.'s avatar

    uncharted is een franchise die het altijd goed doet. Misschien wel door dat er niet elke 12 maanden een nieuwe uitkomt. ben zoals altijd weer erg benieuwd naar uncharted en heb er zeker veel zin in

  5.   
    Leon's avatar

    Als Elena en Sully terugkomen, ben ik al tevreden ๐Ÿ™‚

  6.   
    MisterMDW's avatar

    Kijk hier enorm naar uit ! Heb mij heel erg geamuseerd met de andere delen en hoop stiekem dat er toch nog ergens een remasterd editie wordt aangekondigd ๐Ÿ™‚

  7.   
    Daniel Z's avatar

    Zo vet, dit kan niet fout gaan! Echter, Sully en Elena moeten terugkeren.

  8.   
    Gajes859's avatar

    Ik vermaak me altijd wel prima met Uncharted. Wat me wel een (klein) beetje tegen begint te staan is dat het lineaire karaktervan Uncharted. Nu speel ik Far Cry 4 en ben weer helemaal verpest. Hopelijk wordt Uncharted iets meer open in de toekomst.

  9.   
    assassin_MKA's avatar

    Ik heb nooit Uncharted gespeeld. Daarom hoop ik dat we eerst Uncharted-trilogie voor PS4 krijgen.

  10.   
    GamerJaime's avatar

    assassin_MKA schreef, "Ik heb nooit Uncharted gespeeld. Daarom hoop ik dat we eerst Uncharted-trilogie voor PS4 krijgen."

    Dit dus! PLEASE Naughty Dog, geef mij de Uncharted Trilogie voor de PS4! Ik wil zo ontzettend graag de voorgaande delen nog spelen voordat ik aan dit vierde deel begin! ๐Ÿ™„

    Het verhaal klinkt in ieder geval super tof, maar ik had ook niet anders verwacht. Ik vind Naughty Dog echt een fantastische ontwikkelaar.

  11.   
    gamepower's avatar

    dit klinkt heerlijk in mijn oren…al hoop ik niet dat het de weg zal opgaan om enkel de broer van drake te verdedigen, want daar heb ik het schijt aan in games!

    de uncharted reeks is zoiezo een reeks die iedere PS bezitter moet spelen, maar het is dan ook de enige reden om een ps4 in huis te halen al heb ik me ook geamuseerd met the last of us ๐Ÿ˜‰

  12.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    L30N schreef, "Als Elena en Sully terugkomen, ben ik al tevreden :-)"

    Of…Chloe’s ass! ๐Ÿ˜†

  13.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    supervet dat ze een team antagonisten hebben naast de piraten. het geeft een verhaal/game veel meer diepgang als er meerdere facties zijn waartegen je het moet opnemen.

    Thijs. schreef, "uncharted is een franchise die het altijd goed doet. Misschien wel door dat er niet elke 12 maanden een nieuwe uitkomt. ben zoals altijd weer erg benieuwd naar uncharted en heb er zeker veel zin in"

    haha comment van de dag, quality over quantity ben ik met je eens man ๐Ÿ˜€

  14.   
    Rijstekorrel's avatar

    Super vet dit kan sowieso niet wachten op dit spel

  15.   
    FireBallz's avatar

    kan niet wachten gewoon, heb echt ziek veel zin in deze game!

  16.   
    dav1d's avatar

    Tomb raider.