Release van de Week: The Imitation Game


Een nieuwe filmweek staat altijd garant voor nieuwe films in de bioscoop. Wekelijks verkiezen we één film tot Release van de Week en vertellen we je meer over deze film in een speciale Release van de Week Trailer. Deze week is de Release van de Week: The Imitation Game, maar eerst een overzicht van de andere films die ook vanaf vandaag te zien zijn in de bioscoop:

– Unbroken (Meer info)
– Wolves (Meer info)
– Miss Julie (Meer info)
– Love is Strange (Meer info)


Over The Imitataion Game
Regisseur: Morten Tyldum
Cast: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode en Mark Strong
Genre: Biografie, Drama en Thriller
Duur: 114 minuten

Synopsis
The Imitation Game is een indrukwekkend drama over het leven en werk van Alan Turing (Benedict Cumberbatch). Deze briljante maar emotioneel gecompliceerde Britse wetenschapper hielp met zijn werk de Tweede Wereldoorlog te verkorten en redde daarmee de levens van tienduizenden mensen. In de winter van 1952 werd Alan Turing door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was niet alleen essentieel voor de beëindiging van de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer. Met deze film krijgt één van de meest onbekende, maar immens belangrijke figuren uit de wereldgeschiedenis eindelijk de erkenning die hij verdient. The Imitation Game, met Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Mark Strong en Matthew Goode in de hoofdrol, werd zeer positief ontvangen door pers en publiek op diverse prestigieuze filmfestivals, en won daar ook meerdere malen de publieksprijs.

The Imitation Game is nu te zien in de bioscoop, lees hier de recensie.

Wist je dat… The Imitation Game is genomineerd voor 5 Golden Globe Awards in onder meer de categorieën Beste Film (Drama), Beste Mannelijke Hoofdrol (Drama) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Drama).

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren