Exodus: Gods and Kings niet geliefd in Egypte en Marokko

Exodus: Gods and Kings werd door ons beloond met drie en een halve ster maar scoort wereldwijd erg wisselend. In Egypte en Marokko is de film zelfs uit de bioscopen verbannen, maar gelukkig niet omdat ze het nieuwe schouwspel van regisseur Ridley Scott zo slecht vinden. Exodus is volgens beide landen nogal in strijd met de bijbel.

Christian Bale is inmiddels in zowel Egypte als Marokko niet meer in de bioscoop te bewonderen dankzij enkele historische onjuistheden, zoals ze het daar zo mooi noemen. Het is ook niet onwaarschijnlijk dat andere landen uit het Midden-Oosten zich binnenkort nog bij deze beslissing aansluiten. Voorlopig is er geen reden voor Warner Bros. om de film uit de Nederlandse bioscopen te halen.

Onlangs nog werd wereldwijd de release van de omstreden film The Interview teruggetrokken nadat een groep hackers gevoelige informatie van uitgever Sont naar buiten had gebracht. Later werd er teruggekomen op deze beslissing en is de film toch in een select aantal bioscopen in de Verenigde Staten te zien. De kans is echter klein dat de Egyptische en Marokkaanse regering op hun besluit terugkomen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren