The Witcher 3: Wild Hunt is al klaar; ontwikkelaar focust zich op bugfixes

CD Projekt Red-directeur Marcin Iwinski heeft laten weten dat The Witcher 3: Wild Hunt al klaar is. Eerder in december werd bekend dat de game opnieuw uitgesteld was. Volgens Iwinski is alle content al klaar en zal de game 120 uur aan plezier bieden. Het vernieuwde uitstel is enkel en alleen om overgebleven bugs te repareren, wat natuurlijk een aardige taak is als je een grote open-wereldgame wilt maken.

The content is locked, so no content changes are being made at this point. The scale of the open world in the Witcher 3: Wild Hunt is unprecedented, so fear not – there is enough gameplay to keep you playing for weeks.
Hiermee spreekt Iwinski ook geruchten tegen die suggereerden dat CD Projekt Red teveel hooi op zijn vork genomen had met The Witcher 3: Wild Hunt en dat er door tijdsdruk concessies gedaan moesten worden aan de game. The Witcher 3: Wild Hunt is dus al klaar, maar zou door de extra tijd op de dag van uitgave relatief vrij van bugs moeten zijn.

Wat vinden jullie, is het goed om extra tijd te nemen om problemen met een game glad te strijken, of zou je liever al als Geralt aan de slag kunnen gaan, met een patch over een half jaar? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  stinkiwinkie's avatar

  YES, CD Projekt maakte zich ongerust van al die kritiek dat de consumenten uitte op de ander game-developers voor slecht geoptimaliseerde games. Uitstellen voor langer bugfixs te doen? Puur uit respect voor de klant een goede, fantastische game te leveren. Ik vind dat ze door hun reputatie en hun goede eerdere uitgebrachte games nu al in de prijzen mogen vallen. Best Game-industry of the century, Best game of the year the witcher 3 : the wild hunt. Ben nu al zeker dat die laatste prijs in de handen van CD projekt zal vallen, eindelijk een goed geoptimaliseerde game met goed verhaal. Wint het niet, dan slik ik mijn tong in. ๐Ÿ˜€

 2.   
  fabiankok's avatar

  Enkel liefde voor de keuze <3

 3.   
  -Arthur-'s avatar

  Over het algemeen vind ik dat gamers te veel zaniken. Ik kom uit het Atari 2600 tijdperk, en heb alles vanaf het begin zien veranderen. We moeten kritisch zijn, want daardoor evolueren we, maar we moeten niet overdrijven. Persoonlijk hou ik ook van een product wat af is. Ergens denk ik dat ze de Witcher 3 uitstellen, omdat er in februari een aantal andere grote titels uitkomen…..

 4.   
  Hitman047's avatar

  ”-Arthur-“ schreef, "Ergens denk ik dat ze de Witcher 3 uitstellen, omdat er in februari een aantal andere grote titels uitkomen….."

  Uitstel naar Mei, bijvoorbeeld? ๐Ÿ˜ณ

 5.   
  Thijs.'s avatar

  Vind ik heel goed beter een uitgewerkt product dan een half klaar spelletje deed ubisoft dit maar

 6.   
  petiertje's avatar

  Prima, vind het een uitstekende keuze van CD projekt. Hoewel het helemaal niet opvallend zou moeten zijn dat een studio zichzelf te tijd gunt op grondig op bugs te kunnen jagen…. >>kijkt slinks naar Ubisoft en aanverwante “artikelen”<< Ik hoop dat ze een nieuwe standaard gaan zetten wat betreft degelijke games met release in plaats van na een half jaar en tig patches.

 7.   
  mattioza's avatar

  Het is een flink uitgebreide game, dus veel mogelijkheden waar het kan foutlopen. Mooi dat ze dit doen in plaats van hem toch in februari te launchen en het dan achteraf in stukken te patchen. (al moeten we het eindresultaat nog wel afwachten natuurlijk ๐Ÿ™‚ )

 8.   
  Overload14's avatar

  Als ik tegenwoordig lees dat een game word uitgesteld vind ik dat alleen maar goed want tegenwoordig brengen ze veel te veel onafgewerkte games uit naar mijn zin.

 9.   
  Chrisjuh's avatar

  uitstel is in dit geval geen afstel. goede keus van een goede ontwikkelaar. Wordt tijd dat de ontwikkelaars eens lering trekken uit de fouten van hun collega’s, ( *kuch* Ubisoft ). Liever wachten op een volmaakte game dan meteen een stuk stront spelen met day one patches.