Fast Forward: Kidnapping Freddy Heineken

Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

De Heineken ontvoering
In 1983 werd Nederland opgeschrikt door de ontvoering van de toenmalige directeur van de bierbrouwerij Heineken en zijn chauffeur. Freddy Heineken en Ab Doderer werden 3 weken vastgehouden terwijl de ontvoerders 35.000.000 gulden probeerden los te krijgen. Alhoewel hun eis werd ingewilligd op 28 november konden Heineken en Doderer pas twee dagen later door de politie worden bevrijd.

De ontvoering, die gelukkig goed afliep, leent zich uitstekend voor een spannend misdaadverhaal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er al een film en boek over geschreven zijn. In 1987 publiceerde misdaadverslaggever Peter R. de Vries het boek ‘De ontvoering van Alfred Heineken’ en in 2011 ging de Nederlandse film ‘De Heineken Ontvoering’ in première. Niet lang geleden kocht Informant Media de rechten om het boek van Peter R. de Vries nogmaals te verfilmen. Door een Engelstalige versie te maken kan natuurlijk een groter publiek worden bereikt en de film zal naar hun mening meer waarheidsgetrouw zijn. In Kidnapping Freddy Heineken zullen o.a. Anthony Hopkins, Sam Worthington en de Nederlandse Mark van Eeuwen een rol spelen.

Het verhaal
Kidnapping Freddy Heineken gaat over de voorbereidingen, de uitvoering en de nasleep van de ontvoering van de toenmalige topman van het biermerk. Criminelen Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer en Jan Boellaard waren ruim twee jaar bezig met het plannen van de kidnapping. Een aantal eerdere pogingen mislukten zelfs. Wanneer de ontvoering eindelijk lukt, worden Heineken en zijn chauffeur verborgen in een loods waar overdag gewoon gewerkt wordt. Na het innen van het losgeld en de bevrijding van de twee slachtoffers start een klopjacht naar de verdachten, worden er 25 arrestaties verricht en leidt de zoektocht helemaal naar Parijs.


De verwachting
Mocht je de film De Heineken Ontvoering al gezien hebben, lijkt het ons dat de nieuwe Engelse versie weinig nieuws zal brengen. Maar mocht je die film nog niet gezien hebben dan is de ontvoering van Freddy Heineken een ontzettend spannend misdaadverhaal. De uitgever claimt dat deze film waarheidsgetrouwer zal zijn dan de vorige en ook een grote rol van Anthony Hopkins prikkelt toch wel enigszins de nieuwsgierigheid. Dus mocht je nog niet bekend zijn met één van de meest besproken criminele gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis is Kidnapping Freddy Heineken naar onze mening de moeite waard. Vanaf 26 maart is de film in de Nederlandse bioscopen te zien.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren