GTA Online laadtijd 70% sneller dankzij fan

Een grote frustratie van veel GTA Online-spelers is natuurlijk de belachelijke lange laadtijd van de game. Eén speler was er zo klaar mee dat hij besloot om zelf op zoek te gaan naar een oplossing. En die vond hij. Sterker nog, Rockstar gaat zijn fix binnenkort officieel doorvoeren.

Toen GTA Online-speler tOst na lange tijd GTA Online weer opstartte om aan de slag te gaan met de nieuwe heist was hij zeer teleurgesteld toen hij erachter kwam dat de laadtijd nog steeds een drama was. Omdat Rockstar niet bereid leek te zijn om hier wat aan te doen, besloot hij zelf eens wat onderzoek te doen. Met goed resultaat: Hij vond een oplossing waarmee de laadtijd 70% ingekort werd.
De fix kreeg veel aandacht en kwam ook bij Rockstar op de radar. Nadat zij zijn fix hadden geïnspecteerd kwamen ze tot de conclusie dat hij inderdaad een stukje game code had gevonden dat nog ruimte voor verbetering bood. Voor zijn hulp ontving tOst 10.000 dollar.

De fix van tOst wordt meegenomen in de volgende title update. Wanneer deze wordt uitgebracht is nog niet duidelijk. Het gaat alleen om de pc-versie van GTA Online.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren