Derde Hobbit opent beter dan voorgangers

Vorige week woensdag is het derde en laatste deel in The Hobbit-franchise, The Hobbit: The Battle of the Five Armies, verschenen in de Nederlandse bioscopen. Met het eerste weekend achter de rug worden de statistieken er weer bij gepakt en wordt er gekeken hoeveel de film heeft opgebracht.

In Nederland kwam dat neer op een bedrag van €1.848.828 en daarmee opent de afsluiter van de franchise beter dan zijn twee voorgangers. Twee jaar geleden bleef The Hobbit: An Unexpected Journey steken op ‘slechts’ €1.779.662. Een bedrag waar de tweede film, The Hobbit: The Desolation of Smaug, niet aan kon tippen met een opbrengst van €1.764.936.

Zowel de Hobbit-films als de Lord of the Rings-films hebben wereldwijd ongekend veel opgebracht. Alle deze films zijn bij elkaar goed voor 4,9 miljard dollar en dan hebben we het slotstuk nog niet eens meegerekend. Het is dan ook niet gek dat de heren van Saturday Night Live de laatste twee films in 18 delen wilde opsplitsen.

Denken jullie dat er nog meer films komen welke zich in of rond Midden-Aarde gaan afspelen? Laat het ons hieronder weten in de reacties.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren