The Crew: Calling All Units

The Crew leek twee jaar geleden geen groteske release gehad te hebben, maar niets is minder waar. De racegame van Ubisoft leeft behoorlijk met nog ruim negen miljoen spelers. Om The Crew nog wat meer leven in te blazen, kunnen we binnenkort een uitbreiding verwachten genaamd Calling All Units. Kort gezegd, cops vs. street racers: het perfecte recept voor raceplezier.

F*ck the police!

In Calling All Units moet jij als politie-agent achter criminelen aan, of zijn de rollen juist omgekeerd. Deze uitbreiding krijgt twaalf verhalende missies die voor de nodige uren plezier gaan zorgen, de level cap wordt verhoogd van 50 naar 60, je kunt bolides tweaken en er zijn iconische wagens vrij te spelen, waaronder een Ferrari.

Maar het draait natuurlijk allemaal om de multiplayer-modus, die je met maximaal acht man kunt spelen. Ik speelde een modus waarin je een loot crate op moet pakken, om deze vervolgens bij de eindbestemming af te leveren. Eén van de spelers moet hem verzamelen, waarna de politie getriggerd wordt en de achtervolging start. Een blauwe lijn geeft voor de straatracers aan waar ze heen moeten en dit kan zowel over de weg zijn als off-road door het gras, over heuvels en zoevend langs bomen.

Extraordinaire bolides

De lengte van de tracks verschilt en de keuze uit voertuigen eveneens. Je krijgt het als crimineel zwaar, want de politie heeft heavy off-road wagens beschikbaar, alsook Lamborghini’s, trucks, motoren en zelfs monstertrucks. Als voortvluchtige ben je natuurlijk niet kansloos, want ook jij kunt uit sportwagens kiezen én specials gebruiken om de politie van je af te schudden. Zo vult een meter zich met nitro, heb je een special om tijdelijk onbeperkt nitro te kunnen gebruiken en kun je flashbangs activeren om de politie af te weren.

Echter, ook de cops hebben het nodige verweer om je te stoppen, zoals helikopters en EMP’s om je wagen een flinke klap te geven. Er valt op den duur meer te unlocken om de achtervolgingen nog spectaculairder te maken. Tijdens de potjes werd het mij al behoorlijk lastig gemaakt en is communiceren erg belangrijk. Een pad afsnijden, de politie beuken of een nitro-special voor je vriend(in) in nood inzetten kan jullie redden, zolang je maar oplet. Samenwerken, zowel aan de kant van de voortvluchtigen als de politie, zorgt voor spannende races.

Voorlopige conclusie

Met Calling All Units brengt Ubisoft zijn racegame The Crew weer tot leven. De open wereld, het verschil in korte en lange tracks, de mogelijkheden van omgevingen en aan beide kanten extreme voertuigen kunnen voor heftige potjes racen gaan zorgen. Met een aardig pakket aan verhalende missies en hopelijk genoeg modi voor de multiplayer, kan deze uitbreiding voor The Crew weer genoeg voer zijn om spelers zoet te houden. Het is nog even afwachten hoeveel content Calling All Units krijgt, maar als dat goed zit, is er genoeg reden om The Crew op 29 november weer op te pakken.

 1.   
  MaTriXX's avatar

  Klinkt goed.

 2.   
  Leukste's avatar

  Dus je kan nu ook met je middelvinger uit het raampje rijden? 😳

  Ik heb wel zin in die Ferrari. Anders was het alleen maar Lambo’s.

 3.   
  jelte23's avatar

  Is dit betaalde dlc of is het wen update?

 4.   
  Leukste's avatar

  ”jelte23″ schreef, "Is dit betaalde dlc of is het wen update?"

  Het is betaalde content die in november zal verschijnen.