Microsoft onthult plannen voor gaming op Windows in januari

Hoewel pc-gaming de laatste jaren populairder is dan ooit, heeft Microsoft zijn focus juist steeds meer op de consoles gelegd. Daar lijkt met de komst van Windows 10 echter verandering in te komen. In dit besturingssysteem krijgen games een meer prominente positie en Xbox-baas Phil Spencer speelt daarbij een grote rol.

Spencer heeft bovendien via Twitter bekendgemaakt dat hij een presentatie zal geven op het Windows 10-evenement in januari. Tijdens dit evenement, dat plaatsvindt op Microsofts hoofdkwartier in Redmond, zal Spencer Microsofts nieuwe plannen voor “gaming op Windows” onthullen.

Het evenement vindt plaats op 21 januari.

  1.   
    irubenox's avatar

    Spannend, maar ik denk niet dat windows een game systeem word in plaats van een bestuurings systeem, of wel?

  2.   
    3333/3333's avatar

    irubenox schreef, "Spannend, maar ik denk niet dat windows een game systeem word in plaats van een bestuurings systeem, of wel?"

    Ik denk dat we eerder aan zaken als Games For Windows Live moeten denken. Die dienst zou dit jaar worden stopgezet maar is toen later toch weer doorgezet door Microsoft. Persoonlijk zit ik niet te wachten op straks nóg een platform naast Steam en Origin.

    Kan ook met Direct X12 te maken hebben die in Windows 10 ondersteund zal worden.

  3.   
    Hielke's avatar

    Ik kan persoonlijk geen genoeg krijgen van al die uitgever-specifieke programma’s! Duimen voor een apart platform voor Sega!

  4.   
    Invictus's avatar

    Wordt niks denk ik, ik hoef geen ‘Games voor windows’ platvorm. Iedereen blijft bij Orgin en/of Steam. Misschien zien we wel in de toekomst een samenwerking tussen Microsoft en 1 van deze platformen?

  5.   
    morkop006's avatar

    Ik gok dat dit te maken heeft met dx12. GFWL zit niemand op te wachten, ik denk dat ms dat ook wel weet. Of mshn willen ze iets meer doen met de xbox games app (die win8 tile app)? We zullen t zien

  6.   
    dav1d's avatar

    Firerelion schreef, "Wordt niks denk ik, ik hoef geen ‘Games voor windows’ platvorm. Iedereen blijft bij Orgin en/of Steam. Misschien zien we wel in de toekomst een samenwerking tussen Microsoft en 1 van deze platformen? "

    Origin en steam waren voor mij juist de reden om console gamer te worden. Ik wil geen onzinreclame en launcher voor mijn games. Ik wil enkel en alleen de games op mijn PC. Toen dat niet meer kon en iedereen met die game platformen aankwam ben ik overgestapt naar Nintento (nouja die volgde ik altijd al) en XBox.