In de Spotlight: Peter Jackson


In de spotlight is een wekelijks item waarbij we drie films van een bepaald acteur/actrice of regisseur/regisseuse centraal zetten. In het item laten we weten waarom jij die drie films moet kijken. Dit zal wekelijks op de dinsdag gebeuren. Heb jij nou een suggestie voor een acteur/actrice of regisseur/regisseuse laat die dan achter in de reacties.

Morgen gaat de laatste film van The Hobbit-trilogie in première, daarom zetten wij regisseur Peter Jackson deze week in de spotlight. Het zou natuurlijk erg makkelijk zijn om voor de drie The Lord of the Rings-films te kiezen, daarom hebben we die even achterwegen gelaten. Dit betekent natuurlijk niet dat je The Lord of the Rings-films niet hoeft te kijken, want dat zijn natuurlijk ook fantastische films.

The Frighteners
The Frighteners is de de vijfde film die Peter Jackson maakte. Het volgt het verhaal van Frank Bannister die zijn vrouw is verloren tijdens een auto ongeluk. Frank heeft het ongeluk ternauwernood overleeft en kan sindsdien geesten zien. Frank wordt een soort Ghostbuster en werkt samen met drie geesten, waarmee hij bevriend is geraakt, om zijn geld te verdienen. Mensen huren hem in, niet wetend dat de drie geesten de onruststokers in hun huis zijn. Alles loopt op rolletjes totdat ze een magere hein tegen het lijf lopen, die zowel geesten als mensen kan vermoorden. Frank is mogelijk de enige die de kwaadaardige geest kan tegenhouden.

The Frighteners kwam in 1996 in de bioscoop, maar deed het helaas niet erg goed. De film werd wel goed ontvangen door critici die het een van de beste horrorkomedies vonden die tot dan toe gemaakt was. The Frighteners, met Michael J. Fox in de hoofdrol, weet van begin tot eind te interesseren en is op sommige momenten zelfs vrij eng. De film is in de loop der jaren uitgegroeid tot een cult-klassieker en is ook benoemd tot een van de meest ondergewaardeerde films van 1996. Ben jij een fan van horrorkomedies dan is dit een must see.


King Kong
In 2005 bracht Peter Jackson de reuze gorilla King Kong terug naar het bioscoopscherm. In deze film volgen we het verhaal van een film regisseur, een actrice en de bemanning van een boot die stranden op Skull Island. Wat ze niet weten is dat het eiland bewoont wordt door niet alleen een reuze gorilla, maar ook door allerlei dinosaurussen. Wanneer de actrice wordt meegenomen door de gorilla, nadat ze geofferd is door de inboorlingen, gaan de bemanningsleden het eiland op om haar te redden uit de handen van het monster.

Peter Jackson was al jaren bezig met de remake van King Kong, toen hij 12 jaar was wilde hij de film al maken. Hij zou eigenlijk direct na The Frighteners aan de film beginnen, maar dit ging uiteindelijk niet door. Toen Jackson klaar was met The Lord of the Rings kreeg hij wederom de kans om de film te maken en deed hij dit zo realistisch mogelijk. Met een sterrencast die bestond uit Naomi Watts, Adrien Brody en zelfs Jack Black weet Jackson een enorm spannende avonturenfilm neer te zetten. King Kong was een van de grootste blockbusters van 2005 en heeft prachtige special effects. Een zeer waardige remake voor de grote aap.


Lovely Bones
Lovely Bones is de film die uitkwam voordat Jackson opnieuw begon aan zijn reis door Middle-Earth met The Hobbit-trilogie. Lovely Bones is een boekverfilming die uitkwam in het jaar 2009. Het verhaal volgt het meisje Susie Salmon dat wordt vermoord. Haar moordenaar heeft al eerder kinderen van het leven ontnomen. Als geest probeert ze contact te maken met haar familie om hen te laten weten wie er schuldig is aan haar moord.

De film weet een mooi emotioneel verhaal neer te zetten. Nadat Susie is vermoord komt ze in het zogeheten ”inbetween” terecht. Dit is een soort perfecte wereld waar haar geest ronddwaalt, omdat ze geen vrede kan vinden. Jackson heeft het ”inbetween” prachtig in beeld gebracht. Ook de cast van de film is erg sterk. Vooral Stanly Tucci, die in de huid kruipt van een seriemoordenaar, speelt een fantastische rol die hem een oscar nominatie opleverde.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren