Fast Forward: Cinderella


Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

Sterrencast
Voordat je deze film afschrijft als de zoveelste verfilming van Assepoester die je echt niet hoeft te kijken, denk even aan de cast. Helena Bonham Carter kennen we al als de gemene heks Bellatrix Lestrange in Harry Potter, maar ze heeft ook een lieve, magische kant: die van Ella’s fairy godmother. Daarbij speelt Robb Stark uit Game of Thrones, of Richard Madden als je het over de acteur hebt, de enige echte prince charming. En eerlijk is eerlijk, de meeste Cinderella-achtige films zijn gemoderniseerd. Denk aan Ever After, A Cinderella Story en Another Cinderella story. Gezien de laatste titel zullen filmmakers zelf ook al doorhebben dat het een erg populair verhaal is. Disney’s Cinderella is echter nog niet precies nagemaakt in live-action. Ja, er zijn variaties, maar is er ook een Assepoester precies zoals de animatie?

Het verhaal
Het verhaal Cinderella volgt het leven van de jonge Ella (Lily James). Nadat haar moeder overlijdt, trouwt Ella’s vader opnieuw. Ella wil haar liefhebbende vader graag bijstaan, en verwelkomt haar nieuwe stiefmoeder (Cate Blanchett) en haar dochters Anastasia (Holliday Grainger) en Drisella (Sophie McShera) in hun huis. Maar wanneer ook Ella’s vader onverwachts overlijdt, is ze overgeleverd aan een jaloerse en wrede nieuwe familie. Wanneer Ella uiteindelijk niets meer is dan een dienstmeisje groezelig van de as, en hatelijk ‘Assepoester’ genoemd wordt, zou het makkelijk zijn om de hoop op te geven. Maar ondanks alles wat ze te verduren krijgt, is Ella vastbesloten om de laatste woorden van haar moeder in ere te houden, en ‘dapper en vriendelijk te zijn’. Ze geeft de moed niet op en zal niet neerkijken op degenen die haar slecht behandelen. En dan is daar de aantrekkelijke vreemdeling die ze in het bos heeft ontmoet. Ella weet niet dat hij eigenlijk een prins is. Ze denkt dat hij slechts in de leer is bij het paleis en dat ze eindelijk een zielsverwant heeft ontmoet. Wanneer het paleis alle jonge vrouwen uitnodigt voor een bal, lijkt het erop dat het geluk haar nu eens toelacht. Want Ella hoopt daar de charmante Kit (Richard Madden) weer tegen te komen. Helaas verbiedt haar stiefmoeder haar naar het bal te gaan, en scheurt harteloos haar jurk aan stukken. Maar zoals in alle goede sprookjes is er hulp onderweg. Een vriendelijke bedelaarster (Helena Bonham Carter) komt gewapend met een pompoen en een aantal muizen naar voren, en zal Assepoesters leven voorgoed veranderen.


De verwachting
Het kan twee kanten op. Als Disney het goed aanpakt, kan dit best nog eens een leuke film worden. Ze moeten zichzelf niet al te serieus nemen, maar aan de trailer te zien is de kans groot dat dit sprookje goed eindigt. Voor het verhaal hoef je het eigenlijk niet te doen, daar zijn we intussen wel mee doodgegooid, maar als je simpel vermaakt zoekt, kinderen hebt of een enorme Disney-fan bent, is dit waarschijnlijk wel een aanrader. Val je niet onder een van de vorige categorieën, dan zal deze film helaas niet zo boeiend zijn voor jou. Het verhaal kennen we allemaal al, maar als Disney er een goede schep humor in gooit en er een moderne daar aan geeft, kan het een prima film worden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren