Volgens Ian McKellen mogelijk meer Lord of the Rings films

The Hobbit: The Battle of the Five Armies zou het laatste deel moeten zijn in de Peter Jackson verfilmingen van Middle Earth, maar Gandalf-acteur Ian McKellen denkt hier anders over.

”Peter vertelde me in 2001 dat we het einde bereikt hadden, dat het helemaal voorbij was, hier staan we weer, dertien jaar later. Dus ik geloof niet dat dit perse het einde van de reis moet zijn.”
Toch lijkt Peter Jackson deze geruchten meteen te ontkennen.

Peter Jackson:

”Het is een juridisch ding. De erfgenamen van Tolkien hebben de rechten in handen. The Hobbit en de Lord of the Rings waren door Professor Tolkien verkocht, eind jaren zestig, maar dat zijn de enige twee werken van hem die verkocht zijn. Dus zonder de medewerking van de Tolkiens, zullen er niet meer films komen.”
Ondanks dat Jackson het verhaal van Ian McKellen ontkent lijkt de kans nog steeds groot dat er ooit nog een film zich in Middle Earth zal gaan afspelen. De zoon van Tolkien wil de rechten op het overgebleven bron materiaal niet verkopen, daar ligt het probleem. Hij vindt de films van Peter Jackson teveel Blockbuster en is er niet erg blij mee. De filmstudio’s zullen er alles aan doen om de zoon van Tolkien te overtuigen, want de films leveren erg veel geld op.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren