Ubisoft mikt op 1080p voor Far Cry 4 op PlayStation 4, Xbox One en pc

Ubisoft en technische specificaties, het blijft een ding. Een hoge framerate voor Rainbow Six: Siege, maar wel weer een opvallend lage voor Assassin’s Creed Unity. Nu blijken er ook beloftes te volgen voor Far Cry 4 en diens technische uitersten.

In een gesprek met Videogamer heeft Alex Hutchinson, Far Cry 4’s creative director, bevestigd dat zowel de Xbox One-, PlayStation 4- als pc-versie van de game op 1080p zal moeten draaien. Hutchinson liet het volgende los over de resolutie van de new-gen console versie van Far Cry 4:

It’s 1080. I have to get you the exact numbers because it’s too technical for me which version of this it is, but yes, on both.
Ubisoft liet weten achter Hutchinsons uitspraak te staan. De uitgever tweette later dat er inderdaad gemikt wordt op de geroemde Full HD-resolutie:
We have not locked the resolution as yet but, as Alex Hutchinson notes, we are aiming for 1080p on all platforms, including PC…
Geloven we het nog wel, al het technische gewauwel van Ubisoft? De uitgever heeft meer dan eens loze beloftes gedaan over framerates en resoluties, maar deze resolutie moet toch wel te behalen zijn op de nieuwere apparaten waarop we vandaag de dag gamen?

  1.   
    3333/3333's avatar

    Geloof het wel, maar dan zal de game hoogstwaarschijnlijk op 30 fps draaien op beide consoles. Liever een lagere resolutie dan een lagere framerate.

  2.   
    Tom 2.0's avatar

    Op de Playstation 3 was Far Cry 3 ook 1080p. Al had ik het liever 720p gezien met een FATSOENLIJKE FRAMERATE. My god wat was dat spel traag, schokerig, en LELIJK. 😡

  3.   
    SmikeCraft's avatar

    including PC….. Really

  4.   
    soldierarjan's avatar

    Ik hoop het dat ze het nu wel kunnen waarmaken.
    Al verwacht ik dat volgend jaar en de jaren erna alles gewoon op 1080p draait als ontwikkelaars de consoles beter kennen en dingen beter kunnen optimaliseren.

  5.   
    DonPulliany's avatar

    Laten we het hopen!

  6.   
    Connorkill's avatar

    ”Tom 2.0″ schreef, "Op de Playstation 3 was Far Cry 3 ook 1080p. Al had ik het liever 720p gezien met een FATSOENLIJKE FRAMERATE. My god wat was dat spel traag, schokerig, en LELIJK. 😡 "

    Ik denk niet dat fc3 ooit boven de 15 fps uitkwam, nog te zwijgen over de gezichten van de npc’s. Maar deze game is ook het bewijs dat 60 fps niet nodig is om lol te hebben 😉

  7.   
    D_Dog's avatar

    *slaakt een diepe lange zucht*

    non-nieuws*
    Fixed.

  8.   
    Hillianii's avatar

    Oh das mooi!