DriveClub’s free-to-play-versie uitgesteld wegens serverprobleem

De gratis versie van DriveClub voor PlayStation Plus-abonnees is uitgesteld wegens een serverprobleem. Dit laat game director Paul Rustchynsky weten via de officiële DriveClub-facebookpagina.

Leden van PlayStation Plus zouden vanaf vandaag aan de slag kunnen met de beperkte variant van DriveClub. Rustchynsky geeft aan dat het toch niet mogelijk is om de racegame vandaag vrij te geven. Hij legt uit dat het uitstel nodig is om de DriveClub-servers stabiel te houden voor spelers die de volledige game al hebben aangeschaft:

In order to help all DriveClub players who have the game already, we’re temporarily holding back the PS Plus Edition and the My DriveClub app to ease the load and traffic to the servers.
Rustchynsky geeft geen exacte tijd wanneer we de game kunnen verwachten. Hij biedt namens de ontwikkelstudio wel netjes zijn excuses aan:
To our PS Plus fans, we’re sorry you’re having to wait longer to play, but we want to ensure that when you come on board, you get the best experience possible.
De game wordt weer vrijgegeven wanneer de servers stabiel zijn.

  1.   
    assassin_MKA's avatar

    #FAILCLUB

  2.   
    Daan's avatar

    Jammer van de serverproblemen, maar gelukkig wel tof dat ze diegene die er netjes voor betalen voorrang geven. Al betaal je indirect ook via PS Plus voor deze game, maargoed, shit happens. Vele andere games hebben aan het begin serverproblemen gekend, al is het nu wel heel vaak raak bij Sony.

  3.   
    Gozer_033's avatar

    jammer ik wou het eerst ff uitproberen voordat ik het kocht 🙁

  4.   
    mastertje's avatar

    assassin_MKA schreef, "#FAILCLUB"

    Niks fail lijkt me? Niet meer dan normaal dat de mensen die het al hebben gekocht voorrang krijgen voor de gratis gamers. Zal het persoonlijk bizar vinden als de servers onstabiel worden dankzij die gratis lui en dat de betalende lui er last van krijgen

  5.   
    Leukste's avatar

    Daan schreef, "Jammer van de serverproblemen, maar gelukkig wel tof dat ze diegene die er netjes voor betalen voorrang geven. Al betaal je indirect ook via PS Plus voor deze game, maargoed, shit happens. Vele andere games hebben aan het begin serverproblemen gekend, al is het nu wel heel vaak raak bij Sony."

    Geef de mensen die de volledige game hebben gekocht maar voorrang. Dan wachten wij gewoon nog een paar dagen langer. Die kunnen er dan ook nog wel bij na bijna een jaar van uitstel. En er zijn inderdaad weer meer meldingen van storingen van het PSN de laatste tijd. Hoop dat het (grote) onderhoud en de aankomende (grote) update ook hier een oplossing voor hebben.

  6.   
    Gozer_033's avatar

    mastertje schreef, "

    ”assassin_MKA” schreef, "#FAILCLUB"

    Niks fail lijkt me? Niet meer dan normaal dat de mensen die het al hebben gekocht voorrang krijgen voor de gratis gamers. Zal het persoonlijk bizar vinden als de servers onstabiel worden dankzij die gratis lui en dat de betalende lui er last van krijgen"

    agree 8) 8)

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”Gozer_033″ schreef, "jammer ik wou het eerst ff uitproberen voordat ik het kocht 🙁 "

    Er staat niet dat die niet meer komt, hij komt alleen water later.
    Je kan het dus als nog van te voren uit proberen 😉

  8.   
    soldierarjan's avatar

    Ik hoop dat de servers binnen een week het doen en dat ik zelf via plus ook de game kan proberen.
    Ik snap playstation wel dat ze uitstellen wegens server problemen liever zo dan een product dat niet kan verbinden hele tijd dan ben je er ook zo klaar mee.

  9.   
    Daan's avatar

    Het spelen is nu ook niet de moeite waard als je een gekochte exemplaar hebt. Tijd dat ze eens wat aan die servers gaan doen, vooral als ze games gaan uitbrengen die afhankelijk zijn van internet.

    Een grote ramp momenteel om te spelen.

  10.   
    Noice!'s avatar

    Daan schreef, "Het spelen is nu ook niet de moeite waard als je een gekochte exemplaar hebt. Tijd dat ze eens wat aan die servers gaan doen, vooral als ze games gaan uitbrengen die afhankelijk zijn van internet.
    Een grote ramp momenteel om te spelen."

    Klopt, dit is belachelijk! Nu weet ik weer waarom ik enkel online speelde op live. Ik zit gvd al uren te spelen, maar niet één seconde ervan ben ik online kunnen gaan. En dan heb je het dus enkel over de mensen die betaald hebben…hoe dachten ze die andere 5 miljoen erbij te doen??
    Ik heb Sony te lang verdedigd en MS krijgt véél te weinig krediet voor de service die zij verlenen. Deze generatie gaat wéér elke multiplatform via Xbox dus. Resolutie maakt geen drol uit als de servers plat liggen.
    De single player content is overigens leuk, vooral grafisch is het een feestje…maar ik heb 2 mensen vrij laten nemen om online flink de beest uit te hangen met me… Echt zonde

  11.   
    3333/3333's avatar

    Waarom was Driveclub ook alweer 10 maanden uitgesteld?

  12.   
    Moon-Hero's avatar

    Ik snap het probleem niet echt, als je het spel gekocht hebt kan je het gewoon spelen? Ook ik vind het jammer, daar niet van, maar je hebt geen geld neergelegd voor dit spel en als je dat wel hebt gedaan kan je het gewoon spelen.

  13.   
    Leukste's avatar

    Daan schreef, "Het spelen is nu ook niet de moeite waard als je een gekochte exemplaar hebt. Tijd dat ze eens wat aan die servers gaan doen, vooral als ze games gaan uitbrengen die afhankelijk zijn van internet.
    Een grote ramp momenteel om te spelen."

    Hoop voor Friday Night Live dat het dan nog wat gaat worden met Driveclub.

    Erik Rommel schreef, "Waarom was Driveclub ook alweer 10 maanden uitgesteld?"

    Eigenlijk dezelfde reden als nu. Omdat de game nog niet af is. Maar de game moest nu maar eens gaan komen. Het dynamische weersysteem is nog niet af en daar dien je echter nog even op te wachten.

  14.   
    mattioza's avatar

    Daan schreef, "Het spelen is nu ook niet de moeite waard als je een gekochte exemplaar hebt. Tijd dat ze eens wat aan die servers gaan doen, vooral als ze games gaan uitbrengen die afhankelijk zijn van internet.
    Een grote ramp momenteel om te spelen."

    Ja dat is zo, het is geen ramp om er nu paar daagjes op te wachten maar het is wel terugkomend probleem (Battlefield 4, Destiny,… allemaal serverfails)

  15.   
    Daan's avatar

    Leukste schreef, "Hoop voor Friday Night Live dat het dan nog wat gaat worden met Driveclub."

    Hoop het ook. En anders hebben we de mogelijkheid Forza Horizon 2 nog een extra uur te spelen ofcourse. 🙂

  16.   
    DonPulliany's avatar

    Balen zeg 🙁