Nieuwe preview: A Walk Among the Tombstones


A Walk Among the Tombstones is een nieuw misdaaddrama met Liam Neeson in de hoofdrol. Het is gebaseerd op een boek uit 1992 van misdaadschrijver Lawrence Block, die een hele reeks boeken over hoofdrolspeler Matthew Scudder heeft geschreven.

De makers
De film is geregisseerd door Scott Frank, die tevens het scenario heeft geschreven. Deze man heeft als regisseur nog weinig benoemenswaardigs gemaakt, maar als schrijver heeft hij al een aantal grote titels op zijn naam staan. Hij schreef onder andere mee aan de scenario’s voor Minority Report [2002] met Tom Cruise en The Interpreter [2005] met Nicole Kidman en Sean Penn. Ook werkte hij mee aan de komedie Marley & Me [2008] met Owen Wilson en Jennifer Aniston en aan The Wolverine [2013] met X-Men ster Hugh Jackman.

Het verhaal
Het verhaal speelt zich af in New York in 1999, waar een aantal brute moorden is gepleegd. Wanneer de vrouw van een invloedrijke crimineel wordt ontvoerd wordt privedetective Matt Scudder erbij gehaald, omdat de drugsdealer onmogelijk naar de politie kan gaan. Scudder is een voormalig NYPD rechercheur, een herstellend alcoholist en wordt achtervolgd door spijt van gebeurtenissen uit het verleden. Hij werkt als niet gecertificeerd prive-detective, waardoor hij een voordeel heeft op de politie. Hij bijt zich vast in het onderzoek, maar het spoor lijkt dood te lopen wanneer de enige getuige voor zijn ogen zelfmoord pleegt. Scudder wordt op dat moment echter onderdeel van het gestoorde spel van de kidnappers.


De acteurs
De hoofdrol wordt gespeeld door Liam Neeson. Deze, inmiddels zeer gewaardeerde, acteur heeft in de loop der jaren al in heel veel grote producties mee mogen spelen. Als voorbeeld noemen we Schindler’s List uit 1993, Batman Begins uit 2005 en zijn eigen franchise Taken. Taken 3 zit in de post-productie fase en de planning is dat de derde film over Bryan Mills in januari volgend jaar in de bioscoop te zien zal zijn. Drugsdealer Kenny Kristo wordt gespeeld door Dan Stevens, die naast Benedict Cumberbatch een rol had in The Fifth Estate [2013] en de rol van David speelt in The Guest, een film die in Nederland nog moet gaan uitkomen.

De verwachting
Als we kijken naar de films waar Scott Frank in het verleden al bij betrokken was heb ik er alle vertrouwen in dat het script goed in elkaar zal zitten. Daarnaast heeft Liam Neeson al vaker dit soort rollen op zich genomen, dus de verwachting is dat hij wel op zijn plek zal zijn in deze film. De vraag of de film goed of slecht zal zijn zal in de details gaan zitten, want het verhaal lijkt op papier niet heel erg origineel. In de trailer is echter wel te zien dat de film deels in noir stijl is gefilmd en lijkt er flink wat mysterie in te zitten, waardoor het er toch veelbelovend uit ziet.

De film is vanaf 16 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren