Steam Store krijgt gepersonaliseerde interface

Wie vandaag Steam opstart, zal zien dat de interface van de Steam Store een nieuw likje verf heeft gekregen. Niet alleen het uiterlijk is veranderd, ook de manier waarop de inmiddels meer dan honderd miljoen actieve gebruikers gepresenteerd wordt, heeft een make-over ondergaan.

In de afgelopen 9 maanden zijn er meer dan 1300 games toegevoegd aan de Steam Store en door deze update zou de winkelpagina beter inspelen op de persoonlijke voorkeuren van de gebruikers. Speel je veel shooters? Dan zul je eerder nieuwe games van dit genre op de frontpage van de winkelpagina zien als je ingelogd bent:

In the past nine months, Steam has added over 1,300 new titles and grown to over 100 million active accounts. Designed to meet the demands of this growth, the Steam Discovery Update delivers a smarter Home page, offering recommendations based on past purchases, recent playtime, and recommendations by friends.
Benieuwd naar het nieuwe uiterlijk? Kijk dan op Steam voor meer informatie.

  1.   
    WoKingNL's avatar

    I like it, kan nog veel gesleutelt worden aan steam maar de nieuwe main page is een goed begin.

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    Ben er nog niet helemaal ondersteboven van, maar het is wellicht ook gewoon even wennen. Zitten in ieder geval wel wat leuke/handige ideeën in verwerkt. 🙂

  3.   
    Hitman047's avatar

    Ik vind het vooral erg onoverzichtelijk geworden. En de categorie ‘recommended’ zit vol met bagger, maar die kan gelukkig uit.

    De lay-out op zich zal inderdaad wel even wennen zijn. Maar zo lang ‘Enhanced Steam’ nog maar werkt, vind ik alles prima. 😉

  4.   
    3333/3333's avatar

    Ik moet zeggen dat ik het wel een verbetering vindt. Zo kun je meteen door naar lange lijsten met games ipv de 10 games waar je telkens door heen moest scrollen bij bijvoorbeeld ‘Best Verkocht’. En je ziet ook al in die lijsten welke games/dlc je al hebt, dat was eerst niet.

  5.   
    Moon-Hero's avatar

    Holy Fuck ziet er vet uit.

  6.   
    Fabianb's avatar

    Ja leuk en al, maar laat me dan tenminste de elementen kunnen slepen zodat ik de volgorde kan veranderen (misschien kan dit wel?). Nu moet ik helemaal naar beneden scrollen als ik de lijst met nieuwe games wil zien. Ging eerst veel makkelijker.

  7.   
    Jarek's avatar

    Erik Rommel schreef, "Ik moet zeggen dat ik het wel een verbetering vindt. Zo kun je meteen door naar lange lijsten met games ipv de 10 games waar je telkens door heen moest scrollen bij bijvoorbeeld ‘Best Verkocht’. En je ziet ook al in die lijsten welke games/dlc je al hebt, dat was eerst niet. "

    Inderdaad, en het is ook handig dat je daadwerkelijk terug wordt gebracht naar de lijst als je een game aanklinkt zonder dat je de hele lijst opnieuw moet aanklikken. Ik ben er ook wel over te spreken!