De vrijdag box office in de V.S. van week 37

Deze week zijn er drie grote nieuwe releases die zich in de strijd gaan mengen, te weten No Good Deed, Dolphin Tale 2 en The Drop. Weten ze aan de verwachtingen te voldoen of gaan ze roemloos ten onder? Lees snel verder voor het antwoord!

Op de eerste plaats deze vrijdagavond in de Amerikaanse bioscopen staat No Good Deed, een thriller over een ontsnapte gewelddadige gevangene die een moeder met haar twee kinderen terroriseert, met Idris Elba (28 Weeks Later, Prometheus) en Taraji P. Henson (The Curious Case of Benjamin Button, Person of Interest) in de hoofdrollen. Klik hier voor een trailer. Deze film haalde deze avond 8,8 miljoen dollar op en de schatting voor het hele weekend bedraagt zo’n 25 miljoen dollar. Zet dat tegenover een budget van 13,2 miljoen dollar en het is duidelijk dat deze film na zijn eerste weekend al als een succes beschouwd mag worden.

Plek twee wordt bezet door het familiedrama Dolphin Tale 2, met o.a. Morgan Freeman en Ashley Judd. Ook hier hebben we een trailer van voor jullie. Deze film bracht op zijn eerste avond 4,27 miljoen dollar op, maar aangezien het een familiefilm is zal deze het gedurende de dagvoorstellingen een stuk beter doen. De schatting voor het hele weekend bedraagt dan ook zo’n 17 miljoen dollar. Deze film had een budget van 36 miljoen dollar en heeft dus nog wel een eindje te gaan voordat deze geld begint op te leveren. Maar aangezien het nog verscheidene weken duurt voordat er concurrentie verschijnt, in de vorm van The Boxtrolls, zal het waarschijnlijk allemaal nog wel goed komen. Wat nog wel het vermelden waard is is dat dit tweede deel zwakker opent dan het origineel in 2011, dat in zijn eerste weekend zo’n 19 miljoen dollar opbracht.

Zelfs in zijn zevende week is Guardians of the Galaxy nog steeds niet uit de top drie weg te branden. De intergalactische helden leverden vrijdagavond zo’n 2,09 miljoen dollar op en zullen over het hele weekend zo’n 8 miljoen dollar in het laatje brengen. Deze zaterdag zijn ze, als eersten dit jaar, aan totale opbrengst in de V.S. de 300 miljoen dollar gepasseerd, en wereldwijd hebben ze nu meer dan 600 miljoen dollar opgebracht. Dat terwijl de film dit weekend pas in Japan is uitgebracht en nog in China moet gaan draaien. Het succesverhaal blijft maar voortduren…

Op plek vier vinden we deze keer James Gandolfini’s laatste film, de misdaadthriller The Drop. Hierin spelen ook Tom Hardy en Noomi Rapace en is een verfilming van een verhaal van Dennis Lehane, bekend van Mystic River, Shutter Island en Gone Baby Gone. Klik hier voor een trailer. Deze film bracht 1,46 miljoen dollar op op vrijdagavond en zal dit weekend ergens rond de 4,5 miljoen dollar uitkomen. Aangezien deze maar op 809 schermen draait (ter vergelijking, No Good Deed wordt op 2175 schermen vertoond) is dat helemaal zo slecht nog niet. Op een budget van 12,6 miljoen zullen de makers tot nog toe waarschijnlijk niet ontevreden zijn.

De hekkensluiter van onze top vijf deze week is de komedie Let’s Be Cops. De New Girl-sterren leverden deze avond 1,27 miljoen dollar op en de schatting voor het hele weekend bedraagt zo’n 4,5 miljoen, waarmee ze aan totale inkomsten in de V.S. ruim de 70 miljoen dollar zullen passeren. Dat is ruim het viervoudige van het budget dat ze nodig hadden om deze film te maken.

Teenage Mutant Ninja Turtles bracht vrijdagavond zo’n 1,1 miljoen dollar op, maar zal over het hele weekend gezien wel weer de top vijf in stijgen met een geschatte opbrengst van 5 miljoen dollar, waarme ze in de V.S. aan totale inkomsten boven de 180 miljoen dollar uit zullen komen en wereldwijd zelfs al ruim boven de 300 miljoen dollar. If I Stay haalde vrijdagavond ook 1,1 miljoen dollar op en zal over het hele weekend rond de 4 miljoen dollar eindigen en The November Man was goed voor 835,000 dollar en 2,78 miljoen dollar voor het hele weekend.

Verder is vermeldenswaardig dat The Identical het ook in zijn tweede week rampzalig slecht doet met een vrijdagavondopbrengst van 132,000 dollar en over het hele weekend zo’n 494,000 dollar, waarmee het goed is voor een twintigste plek. Tot slot was er nog een première deze week, namelijk het derde deel van de Atlas Shrugged films, naar het boek van Ayn Rand. Klik hier voor een trailer. Deze opende op 242 schermen en bracht vrijdagavond 177,000 dollar op, met een geschatte opbrengst van 530,000 voor het hele weekend, goed voor een 17e plek.

Volgende week gaan The Maze Runner, This Is Where I Leave You, A Walk Among the Tombstones, The Guest, Tusk en Hector and the Search for Happiness in première. Of deze de strijd aan kunnen met de films die er al draaien lees je natuurlijk weer volgende week zondag, hier op MoviesNET!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren