DriveClub vereist slechts kleine installatie

Elke PlayStation 4-game dient geïnstalleerd te worden op je harde schijf en dat kan soms de spuigaten uitlopen. Zo vereist Killzone: Shadow Fall een installatie van 45GB en er zijn zelfs enkele games die boven de 50GB uitkomen! Gelukkig heeft Evolution Studios hard zijn best gedaan om DriveClub zo goed mogelijk te comprimeren en het resultaat is indrukwekkend.

De uiteindelijke game zal namelijk een installatie van slechts 17GB vereisen! Dit maakte game director Paul Rustchynsky bekend via Twitter.


Paul gaf tevens aan dat de laadtijden gemiddeld 10 seconden bedragen, wat zeer acceptabel is.

De digitale versie van DriveClub is vanaf volgende week te pre-loaden uit de PlayStation Store, al geldt dit alleen voor mensen die de game gepre-ordert hebben. De gratis PlayStation Plus-editie zal pas op de releasedag te downloaden zijn. DriveClub is vanaf 8 oktober verkrijgbaar.

 1.   
  Daniel Z's avatar

  Valt inderdaad mee, want ik vind het behoorlijk jammer dat sommige games zoveel ruimte in beslag nemen. Nog een paar games en je moet al andere titels gaan verwijderen. Nog een klein maandje, heb er zin in!

 2.   
  Thijs.'s avatar

  17gb is een mooi aantal zo hou je nog lekker ruimte over toch knap voor zo’n game

 3.   
  Thijs.'s avatar

  trouwens wat is die gratis ps plus versie

 4.   
  FireBallz's avatar

  En dan te bedenken dat Need for Speed Most Wanted 2012 gewoon 45 MB in beslag neemt op de PS3 😕 dan is het meteen wel weer erg veel maar het zal wel aan mij liggen.

 5.   
  Ronald0505's avatar

  De gratis PS Plus versie is dat je de game kan spelen met minder auto’s (ik geloof 5 auto’s maar) Alleen de tracks van maar 1 land etc etc. Dus een soort lekker makertje om de full game te kopen.

 6.   
  MaxDamage_NL's avatar

  ”JaChKa1802″ schreef, "En dan te bedenken dat Need for Speed Most Wanted 2012 gewoon 45 MB in beslag neemt op de PS3 😕 dan is het meteen wel weer erg veel maar het zal wel aan mij liggen."

  Als je alle textures op de disc houdt heb je immens trage laadtijden..

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  Kijk dat is nog eens leuk 17GB

 8.   
  randoman1337's avatar

  ik vind 17 gb nog een aardige grootte hoor

 9.   
  Thijs.'s avatar

  ”Ronald0505″ schreef, "De gratis PS Plus versie is dat je de game kan spelen met minder auto’s (ik geloof 5 auto’s maar) Alleen de tracks van maar 1 land etc etc. Dus een soort lekker makertje om de full game te kopen. "

  soort wanna be demo xd