Sony zwicht voor Noord-Koreaanse druk en past The Interview aan

Nadat de trailer voor The Interview uitkwam (die hebben we eerder vandaag op de site gezet) kwam Noord-Korea met een verklaring dat het uitbrengen van de film gezien zou worden als een oorlogsverklaring en dat ze in dat geval terug zouden slaan. Sony gaat de film nog steeds wel uitbrengen, maar om een internationaal incident hopelijk te voorkomen zullen ze deze wel aanpassen.

De twee dingen die ze zullen aanpassen zijn:

    1. Ze zullen duizenden buttons die door filmkarakters gedragen worden digitaal aanpassen omdat die ook door het echte Noord-Koreaanse leger worden gedragen om hun leider en zijn overleden vader te eren.
    2. Ze overwegen om een scène waarin Kim Jong-uns gezicht in slow motion smelt uit de film te knippen.
Het is nog niet helemaal zeker of ze de scène daadwerkelijk eruit gaan knippen en sommigen zeggen dat ze dit doen omdat de scène sowieso niet als grappig werd ervaren en niet onder druk van Noord-Korea. Om de tijd te hebben om deze veranderingen eventueel door te kunnen voeren werd de Amerikaanse releasedatum laatst al verzet van oktober naar 25 december. Het is nog niet bekend wanneer de film in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn.

In de film maken Dave Skylark (James Franco) en zijn producer Aaron Rapoport (Seth Rogen) de populaire showbizz tv-show Skylark Tonight. Wanneer ze erachter komen dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un een fan is weten ze een interview te regelen in de hoop om serieus genomen te worden als journalisten. Terwijl ze zich voorbereiden om naar Pyongyang te vliegen veranderen hun plannen wanneer de CIA hun rekruteert om te doen waar ze mogelijk de minst geschikte personen op Aarde voor zijn, namelijk Kim Jong-un vermoorden.

Kim Jong-un mag dan een filmliefhebber zijn, maar hij heeft blijkbaar geen gevoel voor humor…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren