De Grote GamersNET Gamescom 2014 FAQ


Om je perfect voor te bereiden op de Gamescom hebben wij ook dit jaar weer een FAQ (Frequently Asked Questions) voor je samengesteld. Lees snel verder om alles te weten te komen over deze gigantische beurs!

Wat is de Gamescom?
De Gamescom is de grootste publieke gamebeurs ter wereld. Waar de E3 vooral om de media en het bedrijfsleven draait, is de Gamescom ook voor alle liefhebbers toegankelijk. Vorig jaar trok de beurs 340.000 bezoekers in slechts vier dagen tijd. Dit is dus de beurs waar je als ‘gewone’ gamer zeker eens bij moet zijn. Er zijn enorme booths en allerlei grote games, booth babes, aankomende toppers en onverwachte titels.

Wanneer is dit jaar de Gamescom?
In 2014 is de Gamescom van 13 tot en met 17 augustus. Eigenlijk zelfs al een dag eerder, want op dinsdag 12 augustus geven Sony, Microsoft en Electronic Arts persconferenties die het startschot geven voor de beurs. Woensdag 13 augustus is een dag die exclusief voor de pers is, dus het grote publiek kan van 14 tot en met 17 augustus de beurs bezoeken.

Waar vindt de Gamescom 2014 plaats?
Net als vorig jaar is de Gamescom in de Koelnmesse in Keulen, Duitsland. Een enorm complex, waarbij meerdere grote hallen helemaal zijn volgebouwd met alles over games, van de grootste AAA-titels tot kleine ontwikkelaars en producenten van hardware en accessoires.

Wie zijn er op de Gamescom dit jaar aanwezig?
GamersNET is er natuurlijk! Peter, Wester, Tom, Leon, DaniΓ«l en Leon Stougie gaan de volledige beurs beleven, verkennen, verslaan en onveilig maken. Alle grote uitgevers maken bovendien hun opwachting.

Wat gaan wij doen?
Dat is precies te zien in onze Gamescom-agenda!

Wanneer zijn er grote persconferenties?
Op dinsdag 12 augustus hebben Microsoft en Sony een persconferentie.

– Vanaf 14:00 uur is de Microsoft Showcase. Het bedrijf heeft al gemeld dat het “meerdere verrassingen” in petto heeft, dus dit mag je niet missen.

– Vanaf 19:00 uur is de persconferentie van Sony. Hier zal veel aandacht besteed worden aan de PlayStation 4, maar er gaan ook geruchten dat Sony de nadruk zal leggen op de Vita. Bovendien kunnen we nog enkele onaangekondigde games verwachten.

De woensdag (13 augustus) is gereserveerd voor EA.

– Vanaf 10:00 uur geeft Electronic Arts een persconferentie. Verwacht FIFA 15, Battlefield: Hardline, Dragon Age: Inquisition, The Sims 4 en Dawngate.

Welke games kunnen we verwachten tijdens de Gamescom 2014?
Makkelijk gezegd: alle aankomende titels van vrijwel alle grote uitgevers. Dat zijn dus onder andere Alien: Isolation, Assassin’s Creed: Unity, Battlefield: Hardline, Destiny, Dragon Age: Inquisition, DriveClub, Halo 5, Far Cry 4, LittleBigPlanet 3 en Tom Clancy’s: The Division!

Wat gaat GamersNET tijdens de Gamescom doen?
Heel veel! We zijn dit jaar met zes fanatieke crewleden aanwezig en we gaan volop video-items maken voor de meest hilarische, informatieve en spectaculaire GN ON TOURs en GN Video Previews. Natuurlijk zal de redactie thuis jullie van alle laatste nieuwtjes voorzien en komen er zeer spoedig ontzettend veel previews en interviews aan, vers vanaf de beursvloer. Genoeg informatie dus om helemaal op de hoogte te blijven van jouw favoriete games!

Uiteraard kan je ook zelf weer actief worden door te Twitteren met hashtag #GNGC. Tweet op deze manier ook je vragen voor ons en ontwikkelaars!

Kan ik ook naar de Gamescom?
Jazeker! Het is een publieke beurs, dus als je wilt kan je er bij zijn. Keulen is niet zo heel ver over de Duitse grens en is zodoende voor de meeste Nederlanders en Belgen goed te doen qua afstand. Donderdag en vrijdag is de beurs open vanaf 10 uur in de ochtend tot 20:00 uur. Op zaterdag en zondag kan je al vanaf 9 uur ’s ochtends terecht, al sluit de beurs op zondag wel iets eerder (18:00 uur). Momenteel zijn er alleen nog avondtickets beschikbaar (hiermee kun je pas vanaf 14:00 uur naar binnen), deze kosten 7 euro.

Ga je niet naar Gamescom?
Dat geeft niks, want jij kunt ons op pad sturen om ons vragen te laten stellen over jouw favoriete games. Stuur je vraag naar [email protected] of Tweet hem via #GNGC en wij maken aan het eind van de week een video-item waarin we alle vragen beantwoorden.

Check GamersNET dus regelmatig de komende tijd om helemaal op de hoogte te blijven. Mocht je ook naar de beurs gaan, laat het ons dan zeker weten! Wie weet komen we elkaar dan wel tegen op de beursvloer en kan je schitteren in GN ON TOUR.

 1.   
  Hitman047's avatar

  Tijden / data van de persconferenties kloppen niet helemaal.

  Sony en Microsoft beginnen beiden een uurtje eerder. Die van EA begint inderdaad om 10 uur, maar dan wel een dag later. 😳

 2.   
  Daan's avatar

  Duitse tijdzone. πŸ˜†

 3.   
  SonOfTorture's avatar

  Gaan jullie ook nog zelf langs bij de FIFA stage? zoja zou ik daar graag wat informatie van willen !

 4.   
  Zeeha's avatar

  zeer leuk overzicht!!

 5.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Op dinsdag 20 augustus hebben Electronic Arts, Microsoft en Sony een persconferentie.

  Dinsdag 20 augustus pas? Hier het juiste overzicht:

  Maandag 11 augustus:
  19:00 uur Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer onthulling

  Dinsdag 12 augustus:
  14:00 uur Microsoft persconferentie
  19:00 uur Sony persconferentie

  Woensdag 13 augustus:
  10:00 uur EA persconferentie
  20:00 uur Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain 1 uur livestream op Twitch

  Daan schreef, "Duitse tijdzone. πŸ˜† "

  In Duitsland is het dezelfde tijd als in Nederland. πŸ˜†

 6.   
  mattioza's avatar

  Ben blij dat jullie uitgebreid Gamescom gaan checken, want om nu speciaal te gaan afreizen naar Duitsland is het mij toch niet waard πŸ˜›

 7.   
  Hitman047's avatar

  ”KillGamer01″ schreef, "Dinsdag 20 augustus pas?"

  Heh, dat was me nog niet eens opgevallen.

  Was het vorig jaar niet op de 20e?

 8.   
  thijsknvb's avatar

  Ik heb een vraag voor jullie:
  Is Dead Island meer gericht op survival of gaat het meer de Deadrising kant op ?
  Veel plezier op de gamescom !

 9.   
  IMarks's avatar

  Kan niet wachten tot Peter’s special over emergency 5 online staat πŸ™„