Jamie Foxx gaat hoofdrol spelen in film over Mike Tyson

In 2008 waren er ook al geruchten dat er een film zou komen over het leven van Mike Tyson en dat Jamie Foxx daarin de hoofdrol zou vertolken. Het heeft even geduurd, maar het lijkt er op dat dit project eindelijk van de grond begint te komen, aangezien nu ook producer Rick Yorn (ook de manager van Foxx) en schrijver Terence Winter (bekend van The Wolf of Wall Street, Boardwalk Empire en The Sopranos) aan het project verbonden zijn. Er is nog geen studio aan verbonden, maar wanneer de puntjes éénmaal op de i zijn gezet zal het waarschijnlijk niet al te lastig zijn om dit probleem te verhelpen.

Met alle controverse, hoogte- en dieptepunten in het leven van Iron Mike, zullen vele producers een film over zijn leven wel zien zitten. Zo zijn er natuurlijk zijn stormachtige bokscarrière, waarin hij meerdere wereldtitels won, maar ook Evander Holyfield’s oor er grotendeels afbeet, zijn veroordeling tot zes jaar in de gevangenis voor de verkrachting van Miss Black Rhode Island (waarvan hij er maar drie uit zat), alwaar hij zich bekeerde tot de islam, zijn faillissement in 2003, meerdere relaties en huwelijken, acht kinderen en de dood van zijn vierjarige dochter Exodus nadat zij in het koord van een crosstrainer verstrikt was geraakt. Meer dan genoeg stof om een film mee te kunnen vullen zou je zo zeggen!

Jamie Foxx is geen onbekende waar het sportdrama’s betreft. Zo speelde hij in het verleden al eens Drew ‘Bundini’ Brown, de assistent-trainer van Muhammed Ali, in de film Ali. Ook vertolkte hij de rol van Willie Beamen, de nerveuze quarterback in Oliver Stone’s Any Given Sunday. En met zijn memorabele rol in Ray toonde hij aan dat hij een veel betere acteur is dan tot dan toe altijd werd aangenomen. Daarom ben ik benieuwd naar zijn vertolking van dit toch wel excentrieke karakter. Later dit jaar is Foxx eerst nog te zien in Sony’s reboot van Annie.

Wanneer er meer nieuws over dit nog naamloze filmproject te melden is lees je dat natuurlijk hier op MoviesNET!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren