Joaquin Phoenix als de nieuwe Doctor Strange?

Wordt Joaquin Phoenix de nieuwe Doctor Strange? Volgens meerdere bronnen wordt de drievoudig voor een Oscar genomineerde acteur niet alleen overwogen voor de superheldenrol, maar zijn er zelfs al gesprekken geweest. Het management van zowel Marvel als Joaquin Phoenix heeft echter nog geen commentaar gegeven.

Ook al lijkt een superheldenrol niet echt te passen bij de rest van Phoenix zijn imposante filmografie, toch zijn er redenen waarom het niet geheel ongeloofwaardig is. Als hij niet geïnteresseerd was geweest in het vertolken van een rol in een superheldenfilm zou hij niet zo lang in gesprek zijn geweest over de rol van Lex Luthor in de film “Batman vs. Superman: Dawn of Justice”. En wellicht dat enkele van zijn recente co-sterren hem hebben weten te overtuigen van de voordelen van zo’n filmrol, zoals: Jeremy “Hawkeye” Renner, Scarlett “Black Widow” Johansson en Josh “Thanos” Brolin. Het feit dat hij dan nu eens een held zou mogen spelen, nadat hij in het verleden al vaak de rol van schurk op zich heeft genomen, zou ook wel een welkome afwisseling moeten zijn.

Andere acteurs die tot nog toe genoemd zijn voor deze rol, zoals Benedict Cumberbatch, Tom Hardy, Jared Leto en Justin Theroux lijken allemaal al andere verplichtingen te hebben de komende periode. Dus van alle genoemde namen lijkt die van Joaquin Phoenix momenteel nog de meest waarschijnlijke.

Doctor Strange is een voormalig neurochirurg die als “Sorceror Supreme” (Oppermagïer) de Aarde moet beschermen tegen allerlei soorten magisch en bovennatuurlijk gevaar. Aangezien deze superheld niet zo bekend is bij het grote publiek lijkt het een logische keus dat Marvel voor een bekendere filmster gaat om deze rol te vertolken.

Het filmen moet nog beginnen en de release datum staat voorlopig voor 8 juli 2016 gepland, dus dat wordt voorlopig nog wel even wachten…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren