Ubisoft verkoopt twee keer zoveel op PS4 dan op Xbox One

Over de verhoudingen tussen de PlayStation 4 en Xbox One is eerder deze week een nieuwtje naar buiten gekomen. De PS4 zou 9 miljoen keer verscheept zijn en de Xbox One 5 miljoen. Dit zijn cijfers die Ubisoft kan beamen. Zij verkopen immers twee keer zoveel op PlayStation 4, dan op Xbox One. In het eerste kwartaal van dit jaar verkochten zij 36% PS4-games tegenover 17% op de Xbox One.

Groot aandeel van dit succes is Watch_Dogs, waarvan 50% werd verkocht op de PS4 (de game verscheen ook op last-gen).

Wat denken jullie van deze cijfers.

  1.   
    sthij's avatar

    Niet zo gek he als de xbox nog bijna nergens te koop is.

  2.   
    Sa.'s avatar

    Achja, ik moet eerlijk toegeven (als Xbox Fan Boy) dat MicroSoft et deze keer aardig vernaaid had in het begin. Daar moet ik wel bij zeggen, dat deze cijfers grotendeels gebasseerd zijn op Watch_Dogs en AC IV. Verder heeft Ubisoft (volgens mij) vrij weinig uitgegeven voor de New Gen consoles.

  3.   
    lassieman's avatar

    sthij schreef, "Niet zo gek he als de xbox nog bijna nergens te koop is."

    Dit is inderdaad een heel stomme zet. Je begint zo al met een grote achterstand. Veel mensen kopen toch dezelfde console als hun vrienden, dus dan kom je waarschijnlijk alleen maar verder achter te lopen. Ik denk niet dat Microsoft van Sony gaat ‘winnen’ met deze generatie.

  4.   
    Rudizo18's avatar

    En toch is de xbox one chiller :3

  5.   
    Connorkill's avatar

    ”Rudizo18″ schreef, "En toch is de xbox one chiller :3"

    Stop AUB met het ontketenen van een fanboy war, zit niemand op te wachten 😉

  6.   
    spacebuster's avatar

    Ik vind dat deze cijfers beter onder bouwt hadden moeten zijn. Veel ubisoft games zijn nog voor de last-gen gekocht in europa waardoor de next-gen automatisch achter loopt. Ook ik heb assasins creed black flag voor mijn xbox 360 gekocht. Heb watchdogs wel voor de xboxOne gehaald. Simpel weg omdat ik pas rond de release van watchdogs een xboxone heb gekocht net over de grens in duitsland.
    Ook helpt het feit dat de uitgebracht games niet echt next-gen games zijn maar multi-gen met wat opgepoetste grafics voor de next-gen niet mee.

    GN “Sickness”
    2242 posts
    hij schreef:
    Niet zo gek he als de xbox nog bijna nergens te koop is.
    Dit is inderdaad een heel stomme zet. Je begint zo al met een grote achterstand. Veel mensen kopen toch dezelfde console als hun vrienden, dus dan kom je waarschijnlijk alleen maar verder achter te lopen. Ik denk niet dat Microsoft van Sony gaat ‘winnen’ met deze generatie.

    Ik denk dat ondanks de veel eerdere beschikbaarheid van de ps4 toch veel xbox360 gamers gewoon op hun vertrouwde console zijn blijven gamen in afwachting van de xboxone .
    Gewoon omdat de xbox360 geen verkeerd apparaat is om op te gamen.
    Natuurlijk zijn “wij” ontevreden dat er erg lang gewacht moest worden op de release van de one. Maar door het uitblijven van grote next-gen exclusives (enkele uitzonderingen daar gelaten) is het geen groot probleem geworden.Ook het aanbod op de current-gen was ruim voldoende om het wachten te verzachten.

  7.   
    Noice!'s avatar

    sdfl schreef, "Achja, ik moet eerlijk toegeven (als Xbox Fan Boy) dat MicroSoft et deze keer aardig vernaaid had in het begin. Daar moet ik wel bij zeggen, dat deze cijfers grotendeels gebasseerd zijn op Watch_Dogs en AC IV. Verder heeft Ubisoft (volgens mij) vrij weinig uitgegeven voor de New Gen consoles."

    Ze hebben het gruwelijk opgefokt… Maar wat ken ik een hoop Xbots die de “verstandige” keus hebben gemaakt om voor de ps4 te gaan en nu wel kunnen janken omdat de Master Chief collectie uitkomt. Voor een eurotje of 60 alles waar de xbox liefhebber al die jaren zo dol op was, met als hoogtepunt de Halo 2 multiplayer. Ik ben gelukkig niet console gebonden en halo doet mij niet zoveel als veel anderen, maar ondanks dat MS bijna alles fout heeft gedaan, kan een hele grote groep mensen dalijk écht niet om ze heen. Ikzelf haal vroeg of laat ook wel een One, maar momenteel wil ik enkel Killer Instinct graag.

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    sthij schreef, "Niet zo gek he als de xbox nog bijna nergens te koop is."

    was vandaag in de mediamarkt en de ps4 en de xbox one waren volop te koop, de xbox one was wel import maar toch je kan hem kopen.

  9.   
    Sa.'s avatar

    Rozaantjie schreef, "

    ”sdfl” schreef, "Achja, ik moet eerlijk toegeven (als Xbox Fan Boy) dat MicroSoft et deze keer aardig vernaaid had in het begin. Daar moet ik wel bij zeggen, dat deze cijfers grotendeels gebasseerd zijn op Watch_Dogs en AC IV. Verder heeft Ubisoft (volgens mij) vrij weinig uitgegeven voor de New Gen consoles."

    Ze hebben het gruwelijk opgefokt… Maar wat ken ik een hoop Xbots die de “verstandige” keus hebben gemaakt om voor de ps4 te gaan en nu wel kunnen janken omdat de Master Chief collectie uitkomt. Voor een eurotje of 60 alles waar de xbox liefhebber al die jaren zo dol op was, met als hoogtepunt de Halo 2 multiplayer. Ik ben gelukkig niet console gebonden en halo doet mij niet zoveel als veel anderen, maar ondanks dat MS bijna alles fout heeft gedaan, kan een hele grote groep mensen dalijk écht niet om ze heen. Ikzelf haal vroeg of laat ook wel een One, maar momenteel wil ik enkel Killer Instinct graag."

    Geef ik je helemaal gelijk in. Ik vind die mensen ook zo dom als het achtereind van een varken, want zoals iedereen met meer dan 2 hersencellen al van de daken riep: Koop je console op basis van de exclusives en koop hem samen met je vrienden. Resolutie en FPS zijn twee hele kleine nutteloze dingetjes als het aankomt op hoe leuk een console is.

  10.   
    max5060's avatar

    Toen ik VGChartz zag was ik al verbaast dat de next-gen versies van watch dogs meer verkochten dan de last-gen versies. dacht dat het een schattingsfout was van vgchartz maar was blijkbaar dus wel correct. opmermerkelijk.