Far Cry 4 bevat geen ski’s en sneeuwscooters

Op de E3 krijg je veel mensen te spreken. Zo liepen we Alex Hutchinson, de creative director van Far Cry 4, tegen het lijf. Nu hadden wij bij GamersNET de hoop op ski’s en sneeuwscooters, vanwege de aanwezigheid van bergen en sneeuw in de nieuwe Far Cry. Helaas gaat dat in Far Cry 4 niet gebeuren. Hutchinson laat weten dat hij en zijn team wel hebben geprobeerd om sneeuwscooters te implementeren in het ontwikkelproces, maar omdat er slechts op een paar punten sneeuw is, moesten ze een vliegtuig inzetten om spelers weer bovenop de berg te krijgen. Dat was niet praktisch voor de open wereld-gameplay. Hutchinson:

No skiing this time, but it’s a good idea.

GamersNET: And snow scooters?

No snow scooters. We had a snow scooter for a while, but in the end, because of the time that it took to get to the top of the mountains, we ended up having those missions launched by a plane. So it was less useful in the open world, but the hovercraft feels very similar.

Met dit eerlijke antwoord moeten we het doen, al wist Hutchinson wel te vertellen dat het bedienen van de hovercraft in de game ongeveer hetzelfde effect heeft als een sneeuwscooter.

Het volledige interview dat we hadden met Alex Hutchinson, verschijnt later deze week op GamersNET.

  1.   
    Sa.'s avatar

    Deels begrijpelijk, ik snap het argument over tijd etc. Maar aan de andere kant is het misschien wel heel tof om in de open wereld lekker naar beneden te razen van een berg!

  2.   
    Tom's avatar

    Jammer, maar misschien maken ze in de DLC nog wel ruimte voor dit geniale idee. Een shooter op ski’s, dat zou toch fantastisch zijn?

  3.   
    Mango0's avatar

    jammer. denk dat ze hier een heule leuke optie op hadden kunnen nemen. Had denk k gaaf geweest om mee te experimenteren. maar idd misschien nog ooit eens in een dlc.