Halo: The Master Chief Collection exclusief voor Xbox One aangekondigd

Halo 5: Guardians is in aantocht en het is dus de perfecte tijd om de oude games nog eens te spelen. Microsoft komt dan ook met de Halo: The Master Chief Collection exclusief voor de Xbox One. De collectie bevat de eerste vier Halo-games die het verhaal van Master Chief vertellen. We hebben het dus over Halo, Halo 2, Halo 3 en Halo: 4, die straks in 1080p en met 60 frames per seconden op de Xbox One te spelen. De prequel Halo: Reach zit dus niet in de collectie.

Halo: The Master Chief Collection brengt de Halo-serie op 1 disc met alle content die er voor de games is uitgebracht. Dit betekend vier singleplayer verhalen, de originele multiplayercomponenten van de vier games en meer dan 100 multiplayer maps. De vele multiplayer levels zijn in één playlist te en op alle dedicated servers te spelen. De verschillende muliplayers draaien wel op hun eigen engines, maar kunnen naadloos door elkaar te spelen.

Verder heeft de eerste Halo heeft natuurlijk al een HD opfrisbeurt gekregen en dit keer heeft Halo 2 een visuele upgrade gekregen. Natuurlijk kan er weer tussen de HD- en classicmodus worden gewisseld. Ook de oude multiplayer van Halo 2 op de oude engine is in zes maps met dedicted servers te spelen.

Voor de achievementhunter biedt de collectie veel plezier, want er valt met het spel 4000 gamerscore te verdienen. Hiermee zet het gelijk het record van het spel met de meeste gamerscore.

Halo: The Master Chief Collection verschijnt op 11 november en wordt geleverd met een code voor de beta van Halo 5: Guardians die in december van start gaat. Ook staat op het schijfje de nieuwe live-action tv-serie Halo: Nightfall.

 1.   
  gatemaster64's avatar

  breng het nou naar pc!
  kom op man willen die gasten geen geld maken ofzo!

 2.   
  Drzelite's avatar

  Hier ben ik wel geïnteresseerd in! 😀

 3.   
  Kill Gamer 01's avatar

  ”gatemaster64″ schreef, "breng het nou naar pc!
  kom op man willen die gasten geen geld maken ofzo!"

  Halo 3, Halo: Wars, Halo 3: ODST, Halo: Reach en Halo 4 zijn ook niet op de PC verschenen. Microsoft is pas geleden gestopt met Games for Windows en bovendien is Halo een Xbox franchise, dus de kans dat de Halo: The Master Chief Collection en volgend jaar Halo 5: Guardians ook op de PC verschijnen is net zo groot als Red Dead Redemption en L.A. Noire voor de PC.