Sony Japan stopt na tien jaar met verkoop PlayStation Portable

De PlayStation Portable (PSP) wordt in december tien jaar in Japan. Een behoorlijke prestatie, aangezien de eerste handheld van Sony Computer Entertainment lang prima heeft verkocht in Japan. Echter, de verscheping zal dit jaar eindigen in het land van PlayStation.

Deze maand nog zal Sony het verschepen van de PlayStation Portable stoppen, waar dat in Noord-Amerika in januari dit jaar al was gebeurd. Dat betekent dat de voorraden langzaam slinken, totdat de handheld niet meer te koop zal zijn. Wanneer het verschepen van de PSP in Europa wordt stopgezet, is nog niet duidelijk.

In de week die eindigde op 25 mei verkocht het apparaat in Japan nog 1.500 stuks. De totale verkopen van de PSP in Japan staan op 20.141.072 exemplaren en wereldwijd is de handheld inmiddels meer dan 80 miljoen keer verkocht.

  1.   
    FioranoJC's avatar

    Heb ooit nog de eerste of tweede gen PSP gekocht. Was iets wat zijn tijd te-ver vooruit. De kwaliteit van het beeldscherm was super goed! Zeker voor die tijd. Alleen waren de games wat minder qua resolutie. Vond ik altijd wel jammer. Oh en websites waren toen nog niet aangepast voor mobiele devices, want anders was het gewoon de voorloper van een soort non-touchscreen tablet.

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Heb 2 psp gehad de eerste versie en de 3 versie en heb er altijd erg veel plezier mee gehad toen die tijd en goede herenigingen aan ,vooral van op vakantie.

  3.   
    DanielMigchels's avatar

    Ik heb van iemand gehoort dat er een nieuw model voor de VITA is aangekondigt. Een goedkopere versie. Kunnen jullie er een item over maken? Lijkt mij super tof! 😀

  4.   
    fantasyfreak's avatar

    Heb de eerste ook nog hier liggen en doet het nog steeds prima 🙂 En zelfs de PSP Go heb ik hier nog 😛

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    Zelf alleen de 1ste versie gehad volgens mij, maar wel leuke tijden mee gehad.