Sony zet productie van fysieke Gamecards voor PlayStation Vita stil

Dat de PlayStation Vita zijn ambitie niet heeft waargemaakt, mag geen verrassing heten. In 2016 verdween de handheld van Sony zelfs uit de Nederlandse schappen. Nu is bekend geworden dat Sony de productie van fysieke Gamecards voor de Vita gaat stopzetten aan het einde van fiscaal 2018, oftewel uiterlijk op 31 maart 2019.

Ontwikkelaars kunnen nog tot 28 juni productcodes aanvragen en tot 15 februari volgend jaar kunnen aankopen van de kaartjes definitief maken. Vanaf 31 maart zullen er geen fysieke gamekaartjes voor de PlayStation Vita meer op de markt verschijnen.

Wel geeft Sony te kennen dat digitale verkopen vooralsnog gewoon doorgaan. Dat is maar goed ook, want binnenkort verschijnt Stardew Valley voor de console. De PlayStation Vita wordt dus nog wel ondersteund, maar het einde lijkt wel in zicht. Dat is ook niet heel gek, aangezien de Vita in 2011 verscheen en dus al zeven jaar meegaat. Hiermee lijkt een eind te komen aan Sony’s handheld-avontuur, want in 2015 gaf het bedrijf al aan geen interesse te hebben in een opvolger.

  1.   
    tranceguy's avatar

    Blijft jammer. Zwaar ondergewaardeerde handheld en snap de keuze dan ook niet. Gelukkig gaan anderen wel door….

  2.   
    NoobAssPlayer's avatar

    Eeuwig eeuwig eeuwig zonde. Ook een beetje eigen schuld natuurlijk.