Legendary Pictures wacht op goed verhaal Pacific Rim 2

Het zal geen verassing zijn dat Legendary Pictures wel geïnteresseerd is in een vervolg op Pacific Rim, maar het bedrijf lijkt er geen haast mee te hebben. CEO van Legendary Pictures, Thomas Tull, liet in een interview weten eerst te willen wachten totdat er een goed verhaal op papier staat.

”Het zit zo. We zijn erg close met Guillermo. Hij werkt nu aan Crimson Peak voor ons. En het geld dat we verdienden met Pacific Rim, meer dan 400 miljoen dollar, was niet helemaal wat we verwacht hadden, maar de film deed het beter dan veel andere films. Als er nog een goed verhaal is om samen met Guillermo te vertellen, willen we dat graag. We vinden het erg moeilijk een film zoals deze te maken als je met niets begint.

De film deed het ook erg goed op DVD en Blu-ray en ook de merchandise werd goed verkocht. En er is natuurlijk een groot internationaal fanpubliek. Maar we gaan geen Pacific Rim 2 maken, gewoon om het maken van Pacific Rim 2. Op dit moment hebben we er gesprekken over met Guillermo del Toro. Als we het juiste verhaal vinden, en allemaal geloven dat het geweldig wordt, en hij aan het roer kan staan, dan zou dat geweldig zijn. Maar op dit moment is er niets officieels om te vertellen.”

Ook is regisseur Del Toro momenteel erg druk, hij werkt aan een flink aantal projecten tegelijk. Één daarvan is bijvoorbeeld de film Crimson Peak, welke in oktober 2015 op het witte doek te zien moet zijn. Wij hebben daarom onze twijfels of de sequeel er wel daadwerkelijk gaat komen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren