GN Poll: Hoe vaak koop jij DLC?

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke maand geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Facebook heeft Oculus Rift opgekocht voor 2 miljard dollar en ook Sony komt nu met zijn eigen virtual reality-bril. Het moge duidelijk zijn: virtual reality is hot. Oculus Rift en Sony hopen dat consumenten straks massaal hun brillen gaan kopen, maar voor veel gamers zal dit afhangen van het prijskaartje. Daarom vroegen wij ons af: wat heb jij maximaal over voor een virtual reality-bril? Uit de poll blijkt dat maar liefst 62 procent van de stemmers interesse heeft in zo’n bril, maar slechts 3 procent wil meer dan 400 euro betalen. De meeste mensen vinden 100 tot 250 euro een redelijke prijs. Een greep uit jullie reacties:

Danielle.k:

Ligt eraan hoe goed hij werkt en dat je er geen barstende koppijn van krijgt na 15 minuten.
Als hij erg goed werkt en dat je waar voor je geld krijgt dan doet het prijskaartje er niet echt toe vind ik.
DeAdSeYe:
Het ligt puur eraan hoeveel games het gaan ondersteunen die ik leuk vindt om te spelen. Wanneer dit niet het geval is, geef ik geen rooie cent eraan uit. Mocht het wel zo zijn, dan ben ik bereid om “flink” bedrag neer te tellen.
Goldcobra:
Tja, dat hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Allereerst moeten er wel Triple A titles voor uit worden gebracht. Misschien gebeurt dat later wel, maar nu zie ik dat niet echt gebeuren (net als bij Kinect/PS Move: er komen waarschijnlijk wel een paar games die het hebben en een paar ”demo games”, maar over het algemeen gebruikt de ”hardcore” gamer ze niet echt, en is het nergens echt van grote toegevoegde waarde).
Ook moet het natuurlijk goed werken, en daarmee bedoel ik vooral dat het de bewegingen zeer precies moet opvatten, en moet het een beetje smooth zijn, anders is het net als spelen met een half kapotte muis en een slechte framerate.

Als laatste moet het natuurlijk niet schadelijk voor je gezondheid zijn (ik kan me voorstellen dat als het niet goed werkt, je er hoofdpijn van kunt krijgen).

Als dit alles het geval is, zou ik bereid zijn er zo’n 150-200 euro aan uit te geven. >€300 is me iets te veel, want daar kun je met gemak een decent GPU (bijvoorbeeld een 770) of bijna een nieuwe console van kopen

Check CrewGrounds voor de meningen van de GamersNET-redacteuren.


Nieuwe stelling
We worden de laatste jaren doodgegooid met DLC. Vrijwel elke game – groot of klein – wordt na de release voorzien van extra content en daar moet je regelmatig de portemonnee voor trekken. Echter, wij zijn benieuwd hoe vaak jullie gamers bereid zijn om ook daadwerkelijk te betalen voor deze in-game spulletjes. Vul je regelmatig je digitale portemonnee aan, koop je alleen de DLC van je favoriete spellen of weiger je geld te betalen voor dit soort content? Laat het ons weten door te stemmen op de poll van deze week:

Hoe vaak koop jij DLC?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  squidgyboy's avatar

  als het een leuke game is bijna altijd… nu ik er over nadenk zo’n 500 euro per jaar minimaal 8)

 2.   
  Basman01's avatar

  als het echt iets toevoegt wat er niet expres is uitgehaald doe ik het meestal wel gewoon kopen

 3.   
  Danielle.k's avatar

  Als het om een leuke game gaat waar ik veel plezier mee gehad heb of het nog steeds speelt (Online multiplayer games) en het voegt ook wat toe dus single player content of nieuwe mappen dan koop ik best wel veel vind ikzelf.

  DLC als pakjes en extra wapens of auto`s laat ik links liggen.

 4.   
  Danielle.k's avatar

  squidgyboy schreef, "als het een leuke game is bijna altijd… nu ik er over nadenk zo’n 500 euro per jaar minimaal 8) "

  Ervan uitgaan dat DLC gemiddeld 15 euro is, koop jij dus voor gemiddeld 33 games DLC, das wel erg veel vind ikzelf.

 5.   
  squidgyboy's avatar

  Danielle.k schreef, "

  ”squidgyboy” schreef, "als het een leuke game is bijna altijd… nu ik er over nadenk zo’n 500 euro per jaar minimaal 8) "

  Ervan uitgaan dat DLC gemiddeld 15 euro is, koop jij dus voor gemiddeld 33 games DLC, das wel erg veel vind ikzelf."

  zo ongeveer … maar dit jaar heb ik weer een uitschieter DW8 8)

 6.   
  fdennis's avatar

  Ik heb tot nu toe 2x een premium editie van Battlefield ( 3 en 4 ) aangeschaft en 1x een elite versie van CoD. Waarin je dus alle Dlc kreeg. En voor NFS Most Wanted een dlc pack voor aangeschaft. Oja en Just Cause 2 heb ik ook alle dlc. Maar ik moet zeggen op Just Cause 2 dlc na. Heeft de Dlc mij altijd teleurgesteld. De mappacks van CoD en Battlefield voelen zo goedkoop aan. Ook als je nu weer kijkt naar de mappacks van Bf4. China rising had iedereen al die de game pre ordert. Second assault is goedkoop scoren met ouwe maps van Bf3. Met slechts enkele nieuwe features. En Naval strike is gewoon totaal niet mijn ding. Daarom twijfel ik tegenwoordig ook heel erg om überhaupt nog extra dlc aan te schaffen voor een game die ik tof vind.

 7.   
  3333/3333's avatar

  Op de pc/Steam kost dlc vaak hooguit een euro of 2. Zodoende koop ik het vaak als ik een game echt heel goed vindt, Red Faction Armmegedon en Sniper Elite V2 zijn goede voorbeelden van.

 8.   
  Noice!'s avatar

  DLC is me al jaren een doorn in het oog. Ik koop het enkel als de game me lang genoeg boeit tegen de tijd dat de DLC uit is (dus geen season passes), en zelfs dan wacht ik op een onvermijdelijke uitverkoop van DLC.

 9.   
  D_Dog's avatar

  Ik denk dat het bedrag tussen de 50 en 150 zal liggen. Dan tel ik de Battlefield Premium server erbij op.

 10.   
  gamepower's avatar

  ik koop zelden of nooit DLC ,soms heb ik genoeg aan de game zelf,
  meestal na een SP en enkele potje MP heb ik wel genoeg gezien van een game, en heb ook vooral geen zin om altijd maar het zelfde te spelen, ik vind dan ook dat DLC enkel uitmelkerij is !

 11.   
  Rijstekorrel's avatar

  Nooit eigenlijk aangezien ik dlc onzin vind 9/10 dlc downloads, je krijgt een extra autotje/wapentje of andere kleren dat vind ik het geld niet waard.
  Ik vind het leuk als de story mode word uitgebreide zoals rockstar bij gta & red dead redemtion dead, dat noem ik nou nog een waardige dlc.

 12.   
  thijsknvb's avatar

  Ik koop alleen dlc van een echt goede game (Gta 5, Assassins Creed). Maar ik wil dan ook echt waar voor mijn geld want dat is het enige wat telt !!.

 13.   
  Leukste's avatar

  Zelden tot nooit. Heb de Season Pass van Killzone: SF gekocht omdat ik dat een toegevoegde waarde vond hebben voor mijn MP. Voor de rest “koop” ik alleen dlc bij aanschaf van de pre-order Limited Editions die koop. Dan zit er vaak al dlc bij inbegrepen. Mogen jullie zeggen of die dlc dan wel of niet is gekocht, dan wel bij de prijs van de Limited Edition is inbegrepen.

 14.   
  Dannytjuh's avatar

  DLC dat alleen maar extra skins en kleurtjes toevoegt? Daar doe ik niet aan. Ik vind wel dat het meer gameplay moet toevoegen, en dan niet een uurtje extra of zoiets. Ik heb in 2012 Prototype 2 DLC gekocht en dat is het enige wat ik ooit gekocht hebt qua DLC.

 15.   
  nuclearnemo's avatar

  Never….heb een gruwelijke hekel aan bedrijven die misbruik maken van DLC. Dan releasen ze de game met een aantal “gaten” erin. En die “gaten” kun je dan opvullen als je DLC koopt…..

  Ik zeg niet dat er geen goede DLC zijn. Die zijn er wel, maar ik zie DLC als een soort van add-on. Dus extra content voor een game niet als uitmelk product. Heb liever dat bedrijven DLC gewoon bij elkaar gooien en dan als een echte add-on releasen.

 16.   
  Carl Johnson's avatar

  Alleen van grote games en ook wat veel te bieden heeft.

 17.   
  Streetfighter81's avatar

  Tegenwoordig koop ik dat alleen als ik een game echt te gek vind zoals de seasonpas van black flag. Verder nooit eigenlijk in het verleden wel met talesofpirates gedaan op de pc zoals gems armour en dat soort dingen maar dat liep zo gauw op naar de 150 in de maand dat ik echt een afkeer tegen zulke spellen heb gekregen.

 18.   
  Nuffsaid's avatar

  Bij de games die mij het beste bevallen koop ik weglaten Dlc.

 19.   
  Nuffsaid's avatar

  Wel DLC* (jammer dat de app geen optie heeft om je reactie te wijzigen) 🙂

 20.   
  MikeGevers's avatar

  Vaker dan ik in de gaten heb, want ik koop vaak special editions in Steam sales. Laatst bijvoorbeeld de Ultimate Edition van Dragon Age: Origins gekocht. Maar ik heb nog nooit losse DLC-pakketten gekocht voor games waarvan ik het origineel al had 🙂

 21.   
  PSPfreaky's avatar

  Zo ver ik weet heb ik de afgelopen jaren alleen geld uitgegeven aan Battlefield 3 en 4 Premium. Daarvoor de uitbreiding van GTA IV, dus ongeveer eens per jaar. Totaal heb ik zo’n 100-110 euro uitgegeven aan deze DLC’s 🙂

 22.   
  Jerry97's avatar

  Ik heb nog nooit een DLC gekocht. De enigste DLC die ik wilde kopen was die van the last of us, maar ik was blut. Ik vind dat veel DLC’s niet echt iets speciaals toevoegen. Zoals de DLC’s van call of duty. Het enigste wat je dan krijgt zijn nieuwe camo’s en nieuwe maps. Ik vind dat dat zonde van je geld is.

 23.   
  Broekie888's avatar

  ik koop meestal alleen DLC als het ook echt iets toevoegd aan de game en als je er ook echt iets aan hebt en of ik het de makers ook echt gun. maar voor de game PAYDAY 2 ga ik niks kopen want 9 maanden na de release van de game zijn er nog steeds geen DLC