Primera gaat digitale PlayStation-content verkopen

De winkelketen Primera, vooral bekend als verkoper van sigaretten en tijdschriften, gaat starten met de verkoop van digitale PlayStation-content in haar winkels. Je zal bij de winkel de gewenste downloadable content uit kunnen kiezen en betalen, waarna de code voor de desbetreffende content op de kassabon komt te staan. Deze code kan je vervolgens invoeren bij de PlayStation Store, waarna je met de content aan de slag kunt.

Dit lijkt vooral een oplossing voor consumenten die liever niet online betalen en anders bij aankoop van een PlayStation Network-voucher met een restbedrag blijven zitten. Mikel van Soest, assortimentsmanager bij Primera, bevestigt dit:

Het assortiment kent zowel volledige spellen, abonnementen, game add-ons van de belangrijkste games als ook tegoed voor de PlayStation Store. Hiermee richten we ons op een brede doelgroep, al constateren we wel dat de verkoop van fysieke vouchers vooral interessant is voor mensen die liever niet online betalen

 1.   
  Hillianii's avatar

  Handig maar niet dat ik er gebruik van ga maken..

 2.   
  soldierarjan's avatar

  Het is een zeer leuk idee.
  Zo kan je ook nu een psn game aan iemand cadeau geven op deze manier.

 3.   
  ChrisBoers's avatar

  Prima, zeker als dit gaat betekenen dat er EINDELIJK wat concurrentie in de PSN Store gaat komen. Dit zou wel eens de toekomst, en de redding van digitale distributie (op consoles) kunnen betekenen!

  Niemand gaat het volle pond betalen voor een game als deze voor minder dan de helft in de (web-)winkel ligt, toch (toch??)

 4.   
  Migueltje's avatar

  Is dit per direct? of komt er nog een datum waarop ze hiermee beginnen?

 5.   
  LightFasher's avatar

  Wanneer dat vervelende restbedrag van mij op is dan ga ik zeker op deze manier de DLC’s kopen.