Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth aangekondigd

Tijdens PAX East zou ontwikkelaar Firaxis de toekomst gaan laten zien en dat heeft men vrij letterlijk genomen. Tijdens een presentatie heeft men namelijk Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth onthuld. De game is te zien als de spirituele opvolger van Alpha Centauri uit 1999. De turn-based strategie gaat deze keer dus verder dan de aarde en krijgt een stevige sci-fi setting.

Je kiest deze keer geen volk om voor te vechten. In plaats daarvan mag je voor één van de 8 expeditiesponsoren ten strijde trekken om een nieuwe wereld te koloniseren. Er zijn drie type werwelden: Lush, Airy en Fungal. Het moet ook mogelijk zijn om gebouwde steden uit te breiden naar andere planeten. Ook zal je neutrale wezens en rassen tegen kunnen komen op de diverse planeten.

Relics, die voor een bijzondere bonus zorgen, zijn wederom van de partij. Beyond Earth kent verder ‘orbital units, te vergelijken met de satellieten uit de vorige game.

Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth verschijnt in de herfst voor de pc.

  1.   
    WoKingNL's avatar

    Civ 5 ben ik echt crap in maar heb wel zin om dit te proberen!

  2.   
    Hitman047's avatar

    Civilization heeft me nooit enorm weten te boeien, maar Alpha Centauri was in een ver verleden één van mijn favoriete games. Ik wacht al 15 jaar op SMAC 2, en ook al zal die game waarschijnlijk nooit verschijnen, een spirituele opvolger is bijna net zo goed.

    Nu maar hopen dat Firaxis mijn hoge verwachtingen kan realiseren. 😉