CrewGrounds: De next-gen-games vallen tot dusver tegen

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

De next-gen-games vallen tot dusver tegen

Michiel Brunsveld
Oneens
Er zijn nog geen echte system sellers, maar dat is wat anders. Bij de lancering van nieuwe consoles is het altijd wachten op de eerste grote klappers. Ontwikkelaars krijgen gelukkig de tijd om er wat bijzonders van te maken, zoals The Division of Destiny. Met Titanfall en inFamous Second Son hebben zowel de Xbox One als PlayStation 4 een mooie topper in huis, maar het is meer dan logisch dat we nog even door wat cross-gen titels moeten worstelen totdat de echte, pure next-gen games gaan verschijnen. Geen reden tot paniek: eind 2014 en zeker 2015 gaan heerlijke tijden worden voor de Xbox One en PlayStation 4.

Daniël Pietersma
Oneens
De games aan het begin van deze nieuwe generatie vallen wellicht nog wat tegen, dit kan simpelweg het gevolg zijn van de vaak te hoge verwachtingen van een nieuwe generatie. Een console heeft gewoon de tijd nodig om geheel ontdekt te worden; hoe meer tijd er verstrijkt, des te meer de ontwikkelaars erachter komen hoe ze het optimale uit een console kunnen halen. Ik ben ervan overtuigd dat we een boel mooie games krijgen. Titels zoals inFamous, Killzone: Shadow Fall of Forza 5 hadden er nooit zo mooi uitgezien op de current-gen. Al lijkt de stap wellicht nog klein tussen de current-gen games en die van de next-gen, hij is er wel degelijk en wordt naarmate de maanden verstrijken steeds groter.

Wester Wagenaar
Eens
De Wii U kent na een aantal jaar slechts een handjevol toppers, terwijl er – voor mij althans – nog geen enkele Xbox One- of PlayStation 4-game bestaat die een aanschaf waard is. Wil je mensen overtuigen om een systeem aan te schaffen? Dan heb je echt (meer) system sellers nodig en die zijn er nu gewoon nog niet. Wellicht is het normaal dat bij de start van een nieuwe generatie het aanbod karig is en goede games schaars zijn, maar dat neemt niet weg dat de tot dusver uitgebrachte next-gen-titels niet bijzonder imponeren.

Marjolein van Diejen
Eens
Tot nu toe ben ik nog niet overgestapt naar de next gen consoles en de belangrijkste reden daarvoor is dat ik er nog niet de noodzaak van inzie. De games die ik wil spelen, komen ook uit op de Xbox 360 en de enige game waarvoor ik nu een Xbox One zou willen kopen is Assassin’s Creed: Unity. De release daarvan is echter nog zo ver weg dat ik nog even wacht met het kopen van een Xbox One. En wellicht stap ik gewoon over naar puur pc-gaming, aangezien dat me ook wel heel erg bevalt.

Leon Kempers
Eens
Het aanbod aan next-gen-games valt niet tegen (er zijn voor zowel de PlayStation 4 als de Xbox One tientallen titels beschikbaar), maar de kwaliteit ervan vind ik vooralsnog teleurstellend. Langverwachte titels als Thief, inFAMOUS: Second Son en Metal Gear Solid: Ground Zeroes blijken toch tegen te vallen en ook de big-budget-blockbusters (zoals Killzone: Shadow Fall en Battlefield 4) bieden behalve mooiere graphics weinig meerwaarde. Het feit dat Flower en Rayman Legends na vier maanden nog steeds de Metacritic-toplijst van de PlayStation 4 domineren, zegt wat mij betreft genoeg. Ik vrees dan ook dat mijn PlayStation 4 het qua aantal speeluren tot dit najaar nog moet afleggen tegen m’n PlayStation 3 en Vita.

 1.   
  G-6's avatar

  Mee eens, maar dat is volgens mij altijd zo.

  Het duurt vaak 1 tot 1,5 jaar voordat het een beetje op gang komt.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik ben ook eens maar ja dat heb je nu eenmaal aan het begin, er is voor mij op moment ook eigenlijk niks boeiends.
  Ik heb tomb raider dan maar bij me ps4 zodat ik toch iets had.

 3.   
  HWSHHZ's avatar

  Met de eerste oneens in het begin van het artikel ben ik het niet helemaal mee eens! Hij zegt dat Titanfall een echte next-gen topper is, maar volgens mij draait next-gen vooral om de graphics, en dat viel over het algemeen tegen bij Titanfall!
  Als ik het fout heb, zeg het maar! 😉

 4.   
  Noice!'s avatar

  Eens! Na alle kritiek op de Wii U denk ik dat ik meer Wii U titels na een jaar zal hebben die ik als must have beschouw, dan PS4 titels…al ligt dit natuurlijk ook aan persoonlijke voorkeur. Tot nu kon enkel Killzone me bekoren, maar dit is gewoon geen game die ik dagelijks wil spelen. En dan infamous… Wat een bagger zeg! Totaal niets voor mij! Leuk om je vrienden te laten zien voor 3 minuten om vervolgens Mario 3D world te gaan spelen.

 5.   
  ChielB's avatar

  HWSHHZ schreef, "Met de eerste oneens in het begin van het artikel ben ik het niet helemaal mee eens! Hij zegt dat Titanfall een echte next-gen topper is, maar volgens mij draait next-gen vooral om de graphics, en dat viel over het algemeen tegen bij Titanfall!
  Als ik het fout heb, zeg het maar! 😉 "

  Fout! 😉 Nee hoor, ieder zo zijn mening en idee wat ‘next-gen’ precies is. Voor mij is het in elk geval een game die de grenzen weer verlegd en wat nieuws doet. Dat kan grafisch zijn, maar ook op het gebied van gameplay, level design etc. is veel mogelijk. Titanfall is grafisch inderdaad geen meesterwerk, maar de gameplay is zo sterk en verslavend dat ik het zeker een next-gen topper vind. Niet voor niets is de Xbox 360-versie uitbesteed aan een andere studio, zodat Respawn daar zelf weinig last van heeft.

  En verder moeten we zoals gezegd wachten op de pure next-gen games die meer uit de platformen gaan halen (hopelijk), zoals Destiny of The Division.