Oculus Rift-editie Minecraft zou gratis zijn geweest

Toen afgelopen week bekend werd dat Facebook de virtual reality-pionier Oculus Rift heeft overgekocht voor 2 miljard dollar, maakte Notch boos bekend dat hij per direct zal stoppen met de ontwikkeling van de Oculus Rift-editie van Minecraft. Hij had oorspronkelijk met de heren van Oculus Rift afgesproken dat hij dit spel zou maken, maar omdat hij naar eigen zeggen “bang is” voor Facebook en de werkwijze van het bedrijf afkeurt, besloot hij de ontwikkeling stop te zetten.

Palmer Luckey, geestelijk vader van de Oculus Rift, liet duidelijk merken dat hij teleurgesteld is door Notch’ beslissing:

He had the Rift for a year and had not even tried the Minecraft mod (which is really good), much less done any exploration work. I think Notch is a super cool guy, but it is really easy to ‘cancel’ a project that was never started as an out.
Ook Gears of War-bedenker Cliff Bleszinski was het niet met Notch eens en verdedigde de overname door Facebook:
Your device is only as good as the store and community around it. If users can’t say shut up and take my money, if developers can’t post their work then the device will ultimately flounder. Facebook can assist with this sort of thing, as well as having a multi billion user reach.
Vervolgens uitte Bleszinski een felle sneer richting Notch:
P.S. Notch, your cancelling Minecraft makes you look like a pouty kid who is taking his ball and going home. It’s a bratty and petty move and it saddens me greatly.
Notch reageerde vervolgens via Twitter op de uitspraken van Bleszinski. Hij liet weten dat hij niet onder de indruk was van zijn sneer en maakte het cancellen van de game nog eens extra pijnlijk door te onthullen dat het spel gratis zou worden:
CliffyB, one of the investors in Oculus, calls me a “pouty kid” for cancelling the Minecraft thing. Damn straight I am. […] @therealcliffyb also, the “ball i’m taking home” was a potential free version of Minecraft designed to promote VR.
Ben jij het met Luckey en Bleszinski eens, of kun je de actie van Notch heel goed begrijpen? Speel voor jury in de reacties!

 1.   
  blackname's avatar

  Ik snap Notch wel dat die het niet fijn vind dat Facebook het heeft overgenomen, maar gaat het uiteindelijk niet om de gamers??

 2.   
  lassieman's avatar

  Ik snap wel waarom hij boos is. Hij had $10.000 gedoneerd aan OR en nu is dat bedrijf in handen van zijn ‘grote vijand’ Facebook. Ik hoop zelf dat Facebook er nog wat moois van kan maken, maar Facebook heeft zijn huidige reputatie natuurlijk niet voor niks.

 3.   
  Moodey's avatar

  Buuuuurrrrnnnnnn van Notch

 4.   
  ShadyXL's avatar

  “If users can’t say shut up and take my money…” Ik had het “shut up and take my money gevoel” totdat Facebook in het beeld kwam. Ik sta aan de kant van Notch. Wel jammer voor OR.

 5.   
  ronineter's avatar

  Notch heeft groot gelijk dat hij Facebook niet vertrouwt. Minecraft is groot geworden omdat de ontwikkelaars konden en kunnen doen waar hun hart ligt. Meestal wanneer je jezelf aan een groot bedrijf zal binden zal er meer druk op komen te zijn. Dit risico wilt hij gewoon niet nemen en is compleet begrijpelijk