Rocksteady: Geen tijd voor multiplayer-modus in Batman: Arkham Knight

Het zal je vermoedelijk niet ontgaan zijn dat vandaag Batman: Arkham Knight is aangekondigd en dat de eerste details omtrent de game inmiddels bekend zijn. Zo heeft Sefton Hill, game director bij ontwikkelaar Rocksteady, laten weten dat Batman: Arkham Knight, in tegenstelling tot het bij Warner Bros. Montreal ontwikkelde Batman: Arkham Origins, geen multiplayer-modus zal bevatten.

Volgens Hill heeft Rocksteady niet de tijd om een multiplayer-modus te ontwikkelen en wil men zich focussen op het maken van een excellente singleplayer ervaring. Hoewel dit niet direct een belemmering hoeft te vormen voor multiplayer in Arkham Knight, de multiplayer van Arkham Origins werd immers uitbesteed aan het Britse Splash Damage, vindt Rocksteady dat Arkham Knight een echte singleplayer-game is en dat een multiplayer-modus overbodig is:

[Arkham Knight] is a single-player game. There is no multiplayer.

Right at the start this was our vision. It’s going to take all of our effort for all of this time. We don’t have the time to do multiplayer. We want to focus on making the best single-player experience we can.

We don’t feel that it needs a multiplayer element. Warner Bros. backed that up right at the start.

  1.   
    MisterMDW's avatar

    Ik heb de multiplayer in origins niet eens aangeraakt 😳 Ik vind dit daarom geen ramp ! En ben er zeker van dat ze de trilogie tot een goed einde brengen ! πŸ˜€

  2.   
    Ralph P Scene's avatar

    meestal wordt de storyline verwaarloosd door multiplayer

  3.   
    3333/3333's avatar

    Het lijkt wel een trend de laatste tijd. Voor een single player game benadrukken dat er geen multiplayer komt, zodat wij allemaal denken goed dat ze zich volledig focussen op de single player ervaring.

    Begrijp me niet verkeerd, goede keuze.

  4.   
    R1chardTM's avatar

    Inderdaad een goede keuze lekker de focus op de singleplayer waar ze goed in zijn. Valt inderdaad wel op, zoals Erik al zegt, dat ze dat ook maar al te graag benadrukken. Al komt dat ook omdat de media ook graag op dit onderwerp duikt.

  5.   
    Sa.'s avatar

    Halelujah! Dit is gewoon niet de game voor een multiplayer! πŸ™‚

  6.   
    Chinook's avatar

    Mooi.

  7.   
    yannick_TXL's avatar

    Gelukkig maar! πŸ™‚

  8.   
    ShadyXL's avatar

    Beter. Ik zie geen success in multiplayer voor Batman.

  9.   
    gamepower's avatar

    bij de batman games hoeft een MP echt niet een sterke en vooral lange SP zeg ik geen nee tegen