Pachter: prijsdaling last-gen consoles in februari

Iedereen die het gamenieuws ook maar met een schuin oog volgt is inmiddels bekend met analist Michael Pachter. Ditmaal stelt de beste man dat de PlayStation 3 en de Xbox 360 rond februari een prijsdaling kunnen verwachten.

Pachter voorziet de prijsdaling in de last-gen consoles, naar eigen zeggen, vanwege de toenemende druk vanuit de uitgevers die dreigen om de steun voor de oude apparaten op te zeggen. In de GameTrailers-show Bonus Round legt hij zijn gedachtegang uit:

I think the publishers are going to threaten the manufacturers, and they’re going to say ‘cut the price of the PS3 and the Xbox 360, now.’ So my bet is: February, price cut happening, because I actually think the publishers are gonna threaten to not support the PS3 and 360 this Holiday – Holiday ’14 – if they don’t see a price cut quick.
Pachter is van mening dat Microsoft de prijs van de Xbox 360 naar 199 dollar kan laten dalen zonder verlies te lijden. Daarnaast stelt de analist dat deze prijsdaling wellicht interessant kan zijn voor ruim honderd miljoen Wii-eigenaren, waarvan een tiende deel zeker bereidwillig zou zijn om het oude apparaat van Nintendo in te ruilen.

Snijdt deze theorie hout of zit Pachter er magistraal naast? Laat het weten in de comments.

 1.   
  ShadyXL's avatar

  Dreigen? Ik denk het niet hoor. De prijzen zullen volgens mij ook wel dalen, maar niet omdat uitgevers gaan dreigen.

 2.   
  Hitman047's avatar

  Want (third-party) uitgevers ondersteunen liever een afzetmarkt van, wat, minder dan 25 miljoen klanten (per december 2014), dan een markt met 150 miljoen+ potentiële klanten?

  Het maken van games voor de vorige generatie consoles is goedkoper, en ze verkopen beter.

  Ik zie de logica achter zijn uitspraken ook niet.

 3.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Ik denk dat hij hier gelijk in heeft. Na een prijsdaling (en al helemaal zo’n flinke) schiet de verkoop vanzelfsprekend omhoog. De feestdagen zijn voorbij dus dan moet je toch een nieuwe strategie hebben om je console te verkopen, best geloofwaardige voorspelling dit

 4.   
  toqeer's avatar

  als de xbox goedkoper word mooie gelegenheid voor fabe of alan wake altijd all willen spelen
  splinter cell conviction. 🙂

 5.   
  gamepower's avatar

  ik vraag me af wie koop nu nog een xbox 360 of een ps3?
  ik heb al van in november een xbox one en heb daarmee mijn ps3 en xbox 360 meteen naar de zolder gedaan!
  eenmaal je op de nieuwe console hebt gespeeld wil je toch niets anders meer!

  zo’n prijsdaling is mooi, maar snap het nut er niet van! als je 199e moet geven voor een last-gen kun je toch wel bijleggen voor een nieuwe parel lijkt mij