Booth babes werken niet, aldus onderzoek Frontback

Booth babes, ze zijn de trots van legio gamebeurzen en andere technologie-gerelateerde evenementen. Deze “marketing events consultants”, zoals deze aantrekkelijk gevormde dames op papier ook wel worden genoemd, worden gebruikt om het product of de service in kwestie onder de aandacht te brengen bij bezoekers. Naar aanleiding van een test van het bedrijf Frontback, blijkt nu dat de dames niet de gewenste uitwerking hebben.

Spencer Chen, hoofd marketing bij Frontback, had namens het bedrijf een stand bij de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Op het laatste moment kreeg hij echter te horen dat er nog een extra plek beschikbaar was gekomen om de bedrijfswaren uit te stallen. Chen ruikte zijn kans om een test die hij al enige tijd in het hoofd had ten uitvoer te brengen. Bij de ene stand zette hij twee oude dames neer die het gemis van een extreem aantrekkelijk voorkomen konden compenseren met een vlotte babbel en een goede productkennis. Bij de andere stand trok hij een blik booth babes open.

Aan het einde van het evenement wist Chen met overtuiging te concluderen dat de stand met de twee oude dames een veel beter resultaat wist te behalen ten opzichte van de stand met de aantrekkelijke booth babes. Waar de oude dames bezoekers gemakkelijk wisten te benaderen, bleken de booth babes een intimiderende uitwerking op bezoekers te hebben, waardoor ze juist bij de stand uit de buurt bleven.

Zullen de booth babes uiteindelijk verdwijnen? En zo ja, zouden jullie ze missen? Laat het weten in de comments.

 1.   
  Petor's avatar

  Ze werken in ieder geval niet hard. Ze staan de hele dag een beetje te staan…

  Of is dit te flauw 😉

 2.   
  Caroldus_Maximus's avatar

  Petor schreef, "Ze werken in ieder geval niet hard. Ze staan de hele dag een beetje te staan…
  Of is dit te flauw ;-)"

  Soms is staan genoeg 😛

 3.   
  WoKingNL's avatar

  Ik ben het eigenlijk wel me ze eens, boothbabes zijn heel leuk om te zien 😳 en moeten ze ook liever niet wegdoen. Maaar als ik bijvoorbeeld op gamescom loop en je heb leuke boothbabes, zal ik deze wel bekijken maar absoluut niet m’n interesse in je product verhogen 😛

 4.   
  blackname's avatar

  Stiekem kom ik nooit voor de games.

 5.   
  ChielB's avatar

  En dan is er natuurlijk nog de niche met hondslelijke booth babes. Die voor hele slechte producten worden uitgekozen. Is ook een vak, is ook brood op de plank krijgen, maar wel hard werken om jezelf nog enigszins te presenteren.

 6.   
  Jarek's avatar

  Het is logisch dat dit resultaat uit de test komt.

  Het is heel normaal dat mannen een beetje verlegen/zenuwachtig worden als ze een stand binnenlopen die vol met mooie booth-babes staat, er zijn ongetwijfeld ook mannen die dat uit de weg gaan. Bij twee oude vrouwen heb je dat natuurlijk veel minder of zelfs helemaal niet, veel mannen praten daar ook sneller/makkelijker mee over games en dat soort dingen.

  Ik zelf vind dat booth-babes gewoon bij een gamebeurs horen, voor mij zijn ze niet meer weg te denken.
  Zonder booth-babes komt het allemaal zo “nerderig” over in mijn ogen.

 7.   
  Majo's avatar

  Petor schreef, "Ze werken in ieder geval niet hard. Ze staan de hele dag een beetje te staan…
  Of is dit te flauw ;-)"

  Een beetje wel 😉 . De gemiddelde boothbabe maakt lange uren, moet de hele dag staan op hoge hakken en moet ook nog eens dealen met allerlei creeps. Niet alle mannelijke gamers snappen dat boothbabes geen objecten zijn, maar gewoon mensen.

 8.   
  Hitman047's avatar

  Heb je een prima excuus, zet je vervolgens geen foto’s bij je bericht.

  Beetje teleurstellend, Caron. 😉

 9.   
  matdriks's avatar

  De games worden er niet beter op.

 10.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Het hele Booth babes concept is ook te triest voor woorden. Niet alleen bij gamebeurzen maar ook bij bijvoorbeeld autobeurzen. Schaars geklede meisjes die met een stel nerds op de foto gaan. Ik kom naar jou stand voor je product en niks anders als ik schaars geklede meiden wil zien ga ik wel naar een red light district.

  Wanneer iemand tegen mij zegt, “Morgen naar de beurs met allemaal mooie meiden op de foto”, dan zeg ik hem dat ie een vieze hijger is en dat die meiden hem echt niet leuk vinden maar alleen het geld…

  Je kunt als gamebedrijf veel beter een entertainer met een pak van jou protagonist neerzetten, vind ik persoonlijk veel leuker om te zien op een gamebeurs 😉

 11.   
  3333/3333's avatar

  Begrijp het nut ook niet van die boothbabes, je weet dat ze totaal geen interesse hebben zwetende nerds. (en met zwetend nerds bedoel ik ook mezelf) Zet er beter mensen neer die wel oprecht geïnteresseerd zijn in hun publiek.

 12.   
  Broodbeleg's avatar

  Majo schreef, "

  ”Petor” schreef, "Ze werken in ieder geval niet hard. Ze staan de hele dag een beetje te staan…
  Of is dit te flauw ;-)"

  Een beetje wel 😉 . De gemiddelde boothbabe maakt lange uren, moet de hele dag staan op hoge hakken en moet ook nog eens dealen met allerlei creeps. Niet alle mannelijke gamers snappen dat boothbabes geen objecten zijn, maar gewoon mensen."

  Totdat de creep opeens een Brad Pitt is, dan is het niet erg om precies hetzelfde te doen als de “creeps”. Meneer Rommel verwoordt het een stuk beter dat niemand zit te wachten op zwetende nerds, want de Booth Babes zullen aantrekkelijke, goed geklede mannen die ook een leuk personage hebben vast niet erg vinden. Die zijn er op zo’n beurs gericht op personen die voornamelijk hun avonden doorbrengen in hun moeders kelder alleen stukken minder.

 13.   
  Ralph P Scene's avatar

  Ze leiden mij snel af.

 14.   
  DB Ries's avatar

  Jessica Nigri……geniaal met de filmpjes voor Lollipop Chainsaw……

 15.   
  fdennis's avatar

  Zonder de booth babes zou ik never nooit overwegen om naar een game show te gaan. Dan word het wel heel nerdy en behoorlijk gay vind ik persoonlijk. Aangezien 95% man is die daar heen gaat en als het al een vrouw is dan word je er vaak niet vrolijk van hoe ze eruit zien. Een beetje vrouwelijk schoon met de booth babes vind ik wel aangenaam.

 16.   
  Thabigmanx's avatar

  XD mensen die naar een gamescom of soortgelijks gaan voornamelijk voor de boothbabes zijn nogal triest haha. Belangrijkst zijn toch de games and hardware ?

 17.   
  Flapjack's avatar

  Petor schreef, "Ze werken in ieder geval niet hard. Ze staan de hele dag een beetje te staan…
  Of is dit te flauw ;-)"

  haha na echt 2 dagen snap ik hem nu pas…booth babes WERKEN niet.