EA wil niet derde keer verkozen worden tot slechtste bedrijf in Amerika

Andrew Wilson, de nieuwe baas van Electronic Arts, heeft in een gesprek met Kotaku aangegeven dat hij écht niet wil dat zijn bedrijf nogmaals gebombardeerd wordt tot het slechtste bedrijf in Amerika. EA mocht dit jaar voor de tweede keer op rij de titel in de wacht slepen. De uitgever wist met een score van 78% de ‘eretitel’ binnen te slepen in een poll van Consumerist.

Volgens Wilson is het bedrijf nooit echt het slechtste bedrijf in Amerika geweest, maar hij gelooft wel dat de klanten van het bedrijf iets duidelijk wilden maken:

We started thinking about how we don’t want to be viewed as the worst company in America. I personally don’t think we’ve ever been the worst company in America, but it says something. The consumers out there are telling us something.
Het valt nog te bezien of het bedrijf drastische veranderingen aan zal gaan brengen. Wat moet Electronic Arts volgens jou anders doen?

  1.   
    H4RDSTYLE's avatar

    “The consumers out there are telling us something”

    No shit sherlock 🙄

  2.   
    Goregash's avatar

    Wens ze veel succes in 2014, maar ik ben bang dat ze weer genomineerd gaan worden.

  3.   
    D_Dog's avatar

    Kijk eerst maar eens naar de tientallen crappy uitbreidingen van de sims. Be-la-che-lijk.

  4.   
    Remco_MUFC's avatar

    ik denk dat 50% van de semmen boze fifa 14 spelers zijn die nooi een goede speler in hun pakke krijgen

  5.   
    3333/3333's avatar

    Ubisoft verdient deze titel onderhand wel.

  6.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Remco_MUFC schreef, "ik denk dat 50% van de semmen boze fifa 14 spelers zijn die nooi een goede speler in hun pakke krijgen"

    Ik denk eerder aan de rampzalig verlopen launch van SimCity.

  7.   
    Cyart's avatar

    Caroldus_Maximus schreef, "

    ”Remco_MUFC” schreef, "ik denk dat 50% van de semmen boze fifa 14 spelers zijn die nooi een goede speler in hun pakke krijgen"

    Ik denk eerder aan de rampzalig verlopen launch van SimCity. "

    en vergeet de stroeve launch van bf4 niet

  8.   
    Goregash's avatar

    E Rommel schreef, "Ubisoft verdient deze titel onderhand wel. "

    Met wat dan? xD Je loopt alleen maar Gal te spuien over Ubisoft zonder onderbouwing. Terwijl dat waarschijnlijk een persoonlijke ervarig is. EA daarentegen is bewezen een van de slechtste (geweest).

  9.   
    toqeer's avatar

    waren ze tog all hebben aan zichzelf te danken,

  10.   
    .Nathalie.'s avatar

    EA kon dit verwachten. Zou leuk zijn als ze een keer naar de consumenten zouden gaan luisteren, maar ik verwacht niet dat het snel zal gebeuren.

  11.   
    Moon-Hero's avatar

    Goregash schreef, "

    ”E Rommel” schreef, "Ubisoft verdient deze titel onderhand wel. "

    Met wat dan? xD Je loopt alleen maar Gal te spuien over Ubisoft zonder onderbouwing. Terwijl dat waarschijnlijk een persoonlijke ervarig is. EA daarentegen is bewezen een van de slechtste (geweest)."

    Niet op Rommel letten, die heeft overal kritiek op.

  12.   
    Hillianii's avatar

    Nou.. dat gaat wel gebeuren als ze zo blijven doorgaan 😉

  13.   
    Codename_black's avatar

    Moon-Hero schreef, "

    ”Goregash” schreef, "[quote=”E Rommel”].."

    Met wat dan? xD Je loopt alleen maar Gal te spuien over Ubisoft zonder onderbouwing. Terwijl dat waarschijnlijk een persoonlijke ervarig is. EA daarentegen is bewezen een van de slechtste (geweest)."

    Niet op Rommel letten, die heeft overal kritiek op.
    [/quote]

    Maar ik moet hem toch vaak gelijk geven.

    Ubisoft is ook niet echt netjes bezig geweest met hun DRM, (die ze imiddels hebben veranderd in u-play)
    maar ik kan me zo niet herinneren wat Ubisoft verder zo slechter maakt dan EA, misschien de ondersteuning voo de games wel, bijvoorbeeld RUSE leuke RTS voor de PC en toen kwam het nieuws als een donderslag bij heldere hemel dat de support werd stopgezet zomaar uit het niets.

    Ik speel niet zo veel Ubisoft games dus ik heb er verder geen weet van.

  14.   
    3333/3333's avatar

    Ik heb al vaak genoeg uitgelegd waarom ubisoft een waardeloze uitgever is. (drm/uplay/klantvriendelijkheid/slechte pc ports/technische onstabiele games etc.)

    Dat het geen populaire mening is op deze site weet ik, maar dat wil niet zeggen dat ik ongelijk heb.

  15.   
    Goldcobra's avatar

    E Rommel schreef, "Ik heb al vaak genoeg uitgelegd waarom ubisoft een waardeloze uitgever is. (drm/uplay/klantvriendelijkheid/slechte pc ports/technische onstabiele games etc.)
    Dat het geen populaire mening is op deze site weet ik, maar dat wil niet zeggen dat ik ongelijk heb. "

    Ik denk dat mensen het niet zozeer erg vinden dat je kritiek hebt op Ubisoft, maar vooral dat je op elk artikel wat er ook maar een klein beetje mee te maken heeft, zit te klagen.

  16.   
    GutZilla's avatar

    Hmm… met vaak slecht lopende launches en slecht geregeld serverbeheer en daarnaast het verpesten van de C&C reeks, ben ik het roerend met de consumenten meute eens.

  17.   
    Eichmann's avatar

    Hahahahah , ook daar gaan ze in falen.

  18.   
    Bones's avatar

    E Rommel heeft een hekel aan Sony en alles wat er mee samen werkt. Lekker laten klagen, hij zal er meer last van hebben dan de meeste PS gamers.

  19.   
    DeAdSeYe's avatar

    D_Dog schreef, "Kijk eerst maar eens naar de tientallen crappy uitbreidingen van de sims. Be-la-che-lijk."

    In mijn ogen is de gehele The Sims crap, maar in dit geval zie ik liever de uitbereidingen van The Sims als de tegenwoordige DLC.

    Daarnaast beoordeel ik EA niet op hun games, zoals The Sims of de baggere Need For Speed. Want voor andere mensen zijn deze games wel geweldig. Ik ga toch niet zeggen, oh, EA games maakt geen games na mijn smaak het is de slechte bedrijf ter wereld…. (ALS VOORBEELD)

    De uitbereidingen van The Sims is nog een oude marketing van vroeger, toen DLC nog grote uitbereidingen waren wat daadwerkelijk iets toegevoegde aan de game. Daarnaast brengt elke uitbereiding iets nieuws, het brengt daadwerkelijk nieuwe gameplay elementen toe aan een basis game.

    Dat jij The Sims niet leuk vindt, hoef het niet meteen een slecht bedrijf te zijn. Knoop dat goed in jou oren, want voor miljoenen andere mensen is dit een top serie. Het is niet niks voor niks één van de grootste serie’s ter wereld.
    Dat EA een slecht bedrijf is, kan ik nog begrijpen.

    Dit baseer ik op de service die EA leverd, en dat is veel slechter dan de uitbereidingen van The Sims. Maar het heeft helemaal niks te maken over de uitbereiding pakketen die ze uitbrengen van The Sims, of hun marketing strategie. Het is een COMMERCIEEL bedrijf.

    Nogmaals, ik baseer hun op de service die ze leveren, en deze is compleet bagger. De enige afknapper wat een grote faal is geweest bij EA games is de nieuwe Sim City. De nieuwe Need For Speeds zijn ook niet mijn smaak, maar daar beoordeel ik EA games niet op, het is gewoon niet mijn smaak.

    In dit geval moet ik E Rommel ook gelijk geven, Ubisoft is echt het toppunt. Deze doen het na mijn meningen ook veel slechter als EA games. Uplay is rondom bagger, slechte ports, klant onvriendelijk etc.

  20.   
    huntedjohan's avatar

    Goldcobra schreef, "

    ”E Rommel” schreef, "Ik heb al vaak genoeg uitgelegd waarom ubisoft een waardeloze uitgever is. (drm/uplay/klantvriendelijkheid/slechte pc ports/technische onstabiele games etc.)
    Dat het geen populaire mening is op deze site weet ik, maar dat wil niet zeggen dat ik ongelijk heb. "

    Ik denk dat mensen het niet zozeer erg vinden dat je kritiek hebt op Ubisoft, maar vooral dat je op elk artikel wat er ook maar een klein beetje mee te maken heeft, zit te klagen."

    dus eigenlijk beschuldig je hem van hetgeen hier op deze site constant gebeurt op het moment dat er ook maar EA in voor komt, of MS? begint een een kleuterklas te worden hier. over sony mag geen verkeerd woord gezegd worden want dat word je afgebrand, over R* met hun baggere GTA 5 (wat ze gewoon gereleased hebben om maar zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld in hun zak te krijgen) mag niks verkeerds gezegd worden, over ubisoft net zo min. maar blijkbaar ben je wel stoer als je hier op deze site loop te zeiken, klagen en janken over microsoft en EA.

  21.   
    Goregash's avatar

    DeAdSeYe schreef, "
    In mijn ogen is de gehele The Sims crap…
    …Uplay is rondom bagger, slechte ports, klant onvriendelijk etc.
    "

    Gelukkig zei je “naar mijn mening”. Want ik ben 100% tevreden met Ubisoft. Goeie series en erg goede uitbreidingen. DRM is makkelijk te hachelen, zeker op consoles. Points waar je ook nog wat aan hebt en service?! Zoals ik al zei het is allemaal persoonlijke ervaringen.

    Maar goed nu dus dit –
    It seems Dead Space 3 suffered a somewhat troubled development. According to the report, weapon-specific ammo was switched for generic ammo late in the day to accommodate the game’s controversial micro-transactions, and developer Visceral were ordered to take the series into a more action-focused direction in order to emulate BioWare’s Mass Effect franchise and broaden its appeal.

    Daarnaast hebben we inderdaad het Simcity incident. En dan bedoel ik niet de server issues, want daar hebben ze zich mega voor verontschuldigd en erg goede games als goedmakertje gegeven. Het gaat om de game zelf die ze verneukt hebben. De online play way maar niet synchroom wilt gaan. BF3 als lesson wordt genegeerd voor BF4…

    Maar goed de echte reden waarom ik in eerste instantie had gereageerd is omdat het een topic is over EA en volgens mij is het dan gepast om te reageren naar het onderwerp en niet *willekeurig ander onderwerp/ontwikkelaar* te gaan roepen hoeveel schijt ze produceren…

  22.   
    Connorkill's avatar

    E Rommel schreef, "Ubisoft verdient deze titel onderhand wel. "

    Ik geloof dat ubisoft nog steeds een frans bedrijf is…

  23.   
    DeAdSeYe's avatar

    Goregash schreef, "

    ”DeAdSeYe” schreef, "

    "

    *willekeurig ander onderwerp/ontwikkelaar* te gaan roepen hoeveel schijt ze produceren…"

    Niemand schreeuwt iets willekeurig iets over een andere onderwerp of ontwikkelaar.

    Daarnaast heb ik aangegeven om een bedrijf niet te beoordelen op hun games. Games is voor iedereen persoonlijk, de een van de serie leuk, de ander niet.

    Waar kan wel een bedrijf op beoordeelt worden, op hun service..

    Niemand die hier iets zomaar gaat roepen, en als iemand zegt, ik vindt EA nog niet zo slecht, Ubisoft is nog slechter dan is het gewoon ontopic.

    Ik neem dan ook aan dat je een console speler bent, omdat je console aanhaalt. Maar op de PC is Uplay gewoon rondom bagger, open Google en lees het allemal na..

  24.   
    Goregash's avatar

    DeAdSeYe schreef, "

    ”Goregash” schreef, "[quote=”DeAdSeYe”].."

    *willekeurig ander onderwerp/ontwikkelaar* te gaan roepen hoeveel schijt ze produceren…"

    Niemand schreeuwt iets willekeurig iets over een andere onderwerp of ontwikkelaar.
    Daarnaast heb ik aangegeven om een bedrijf niet te beoordelen op hun games. Games is voor iedereen persoonlijk, de een van de serie leuk, de ander niet.
    Waar kan wel een bedrijf op beoordeelt worden, op hun service..
    Niemand die hier iets zomaar gaat roepen, en als iemand zegt, ik vindt EA nog niet zo slecht, Ubisoft is nog slechter dan is het gewoon ontopic.
    Ik neem dan ook aan dat je een console speler bent, omdat je console aanhaalt. Maar op de PC is Uplay gewoon rondom bagger, open Google en lees het allemal na..[/quote]

    Nope, ik ben een Gamer en probeer ik dus multiplatform. Ik heb AC op Console maar Ghost Recon, Splinter Cell, Anno en nog een paar stand alones gewoon op de PC. Ik heb nog nooit problemen met Uplay gehad op mijn pc… Daarom vraag ik het ook! Als ik idd alleen console zou spelen zou ik er niet naar vragen…

  25.   
    DeAdSeYe's avatar

    Goregash schreef, "

    ”DeAdSeYe” schreef, "[quote=”Goregash”].."

    Niemand schreeuwt iets willekeurig iets over een andere onderwerp of ontwikkelaar.
    Daarnaast heb ik aangegeven om een bedrijf niet te beoordelen op hun games. Games is voor iedereen persoonlijk, de een van de serie leuk, de ander niet.
    Waar kan wel een bedrijf op beoordeelt worden, op hun service..
    Niemand die hier iets zomaar gaat roepen, en als iemand zegt, ik vindt EA nog niet zo slecht, Ubisoft is nog slechter dan is het gewoon ontopic.
    Ik neem dan ook aan dat je een console speler bent, omdat je console aanhaalt. Maar op de PC is Uplay gewoon rondom bagger, open Google en lees het allemal na.."

    Nope, ik ben een Gamer en probeer ik dus multiplatform. Ik heb AC op Console maar Ghost Recon, Splinter Cell, Anno en nog een paar stand alones gewoon op de PC. Ik heb nog nooit problemen met Uplay gehad op mijn pc… Daarom vraag ik het ook! Als ik idd alleen console zou spelen zou ik er niet naar vragen… [/quote]

    Beveiligings lekkages, langzame connectie (ook als je poorten opent), corrupte savegames, cd-key problemen, update problemen.

    Elke keer als ik Splinter Cell Blacklist wil spelen, moet ik steeds de patch keer op keer opnieuw downloaden en installeren. Bij andere zijn de savegames steeds corrupt. Heb ook nog altijd niet co-op kunnen spelen met vrienden, omdat het gewoon niet werkt.

    AC2 gekocht in Steam summer sale. Via Steam haal ik met 150mbits ongeveer 14 á 17MB per seconde. AC2 was binnen 15 min binnen, toen ik Uplay MOEST instaleren, moest ik ook AC2 updaten via Uplay. Ondertussen was ik 2 uur verder toen alle updates klaar waren.

    Het spel zelf kost 10 á 15 min om te downloaden (Steam), terwijl het updaten 2 uur in beslag nam (Uplay).
    Dat is nog alng niet alles, via Google kun je de vele problemen vinden.

    Anno 2027 heb ik nog altijd niet kunnen spelen, mijn basis spel + uitbereidings pakketen zijn geblokkeerd wegens de DRM. De nieuwe update zou de DRM moeten hebben weggehaald, maar nog altijd kan ik het spel niet meer activeren. Bij support zie ik nergens Anno 2027 staan, gebruik ik andere support, krijg ik geen antwoord.

    Ondertussen probeer ik al 4 of 5 maanden contact te zoeken met ubisoft…

    Dit ligt ook niet aan mijn PC of netwerk, want deze worden altijd goed onderhouden. Daarnaast heb ik profielen aangemaakt in mijn router om mijn poorten open en dicht te zetten. Het werkt allemaal niet, en er zijn duizende andere mensen met precies dezelfde problemen.

    Naar maanden kan ik bepaalde games nog altijd niet spelen, nog altijd trage connectie met af en toe een kleine piek naar 1 á 2 mb per seconde. Rest van de tijd download ik rond 200kb…

  26.   
    3333/3333's avatar

    Technisch is Uplay inderdaad een ramp. Maar de ‘klantvriendelijkheid’ is minstens zo erg.

    Heb meerdere gamers op Steam horen klagen dat een titel uit hun Uplay library verwijderd was. Gewoon verdwenen van hun account. Vervelend om te horen, maar met Trails Evolution heb ik dit zelf ook mogen ervaren. Twintig euro door de neus geboord, foetsie. Mailtjes naar Ubisoft gestuurd, geen resultaat. Game kwijt.

    Ohja en had ik al gezegd dat zo goed als al hun pc ports crap zijn? Vast wel.

  27.   
    DeAdSeYe's avatar

    E Rommel schreef, "Technisch is Uplay inderdaad een ramp. Maar de ‘klantvriendelijkheid’ is minstens zo erg.
    Heb meerdere gamers op Steam horen klagen dat een titel uit hun Uplay library verwijderd was. Gewoon verdwenen van hun account. Vervelend om te horen, maar met Trails Evolution heb ik dit zelf ook mogen ervaren. Twintig euro door de neus geboord, foetsie. Mailtjes naar Ubisoft gestuurd, geen resultaat. Game kwijt.
    Ohja en had ik al gezegd dat zo goed als al hun pc ports crap zijn? Vast wel. "

    Ik ben ook een game kwijt, namelijk Anno 2027 + uitbereiding pakket. Beide volledige prijs op release voor betaald, probeer nu ook onderhand al meer als een half jaar contact te zoeken.

    Zo te zien ben ik dus niet de enige…..

    Kan Anno 2027 wel downloaden via Steam, maar daar houd het ook echt bij op!….

    Steam support kan ook niks voor mij doen, want Anno 2027 loopt niet via hun systeem wegens Uplay…

  28.   
    Johnmill's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Ik ben ook een game kwijt, namelijk Anno 2027 + uitbereiding pakket. Beide volledige prijs op release voor betaald, probeer nu ook onderhand al meer als een half jaar contact te zoeken.
    Zo te zien ben ik dus niet de enige…..
    Kan Anno 2027 wel downloaden via Steam, maar daar houd het ook echt bij op!….
    Steam support kan ook niks voor mij doen, want Anno 2027 loopt niet via hun systeem wegens Uplay…"

    Als je contact opneemt met Support schijnt het binnen een maand opgelost te worden. Schijnt nu iets sneller te gaan omdat het vaker voorkomt. Weet niet of ik daarom moet lachen of huilen