Gerucht: Nintendo komt met gratis minigames naar de smartphone

Nintendo lijkt eindelijk overstag te gaan. De verwachtingen zijn er dat het bedrijf dit jaar alsnog de stap richting de mobiele markt zet. Althans, dat mogen we aannemen volgens een onbevestigd bericht van de Japanse krant Nikkei. Het bedrijf zou komende donderdag van plan zijn om de plannen officieel bekend te maken. Eerder liet Iwata al weten dat in zijn visie Nintendo-hardware en tablets/smartphones naast elkaar moeten kunnen bestaan:

I think it is natural that many people feel that it is more convenient to use smart devices, as opposed to dedicated gaming systems, to play games to kill a bit of time. That is to say, there are some areas in which dedicated gaming systems were once used that now have greater potential on smart devices.
Eindelijk lijkt het er dus op dat de daad bij het woord wordt gevoegd. Het gaat hierbij niet om traditionele mobiele games die Nintendo zal creëeren. In plaats daarvan zal de gamegigant mobiele platformen (zoals iOS en Android waarschijnlijk) voornamelijk gebruiken om de eigen videogames aan te prijzen. Dit via middelen zoals minigames en speelbare demo’s van consolegames. Die laatste zijn uiteraard vervolgens volledig te spelen op de eigen Nintendo-hardware. De mobiele content zal geheel gratis zijn. Wat vind jij, Is dit een geslaagde marketingstunt of slaat Nintendo hiermee de plank volledig mis?

  1.   
    Ralph P Scene's avatar

    ze moeten toch iets doen om ze weett trug op de kaart trug te zetten

  2.   
    Ralph P Scene's avatar

    weer*

  3.   
    noah81's avatar

    Goedbezig nintendo

  4.   
    Sa.'s avatar

    Ja! Dat zou geweldig zijn! Sowieso vind ik dat Nintendo spellen moet gaan maken voor andere platforms. Sinds de Wii U ben ik een beetje klaar met hun eigen hardware.