GN Poll: Goederik of slechterik?

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Twee weken geleden was het eindelijk zover: toen verscheen Grand Theft Auto 5. Deze game bevat een singleplayer die je tientallen uren zoet kan houden en dan is er vanaf 1 oktober nog GTA Online, dat de speelduur in feite oneindig verlengt. Je krijgt dus flink wat waar voor je geld, maar het nadeel is dat je minder tijd overhoudt voor andere games. Betekent de release van GTA 5 om die reden voor jou dat je minder games koopt? Wij waren benieuwd en vroegen jullie antwoord te geven op de stelling “Door de lange speelduur van GTA 5 koop ik dit najaar minder games dan normaal”.

DexMax:

Wellicht, maar ik koop ook geen nieuwe games (met uitzondering van GTA) totdat de nieuwe Xbox uit is. Zolang er geen duidelijkheid is over het wel of niet kunnen gebruiken van 360 games op de nieuwe Xbox, zal ik niet heel happig zijn op nieuwe games.
ShadyXL:
Ik haal GTA V pas als die uitkomt op de PC of next gen consoles, want ik heb geen 360/PS3 meer. Ik wacht gewoon geduldig op een PS4/XBO/PC versie. Misschien dat ik het bij vrienden of familie kan spelen (of dat ik de console+game leen), maar anders wacht ik gewoon. Maarja, GTA V gaat er niet voor zorgen dat ik minder games ga halen.. Ik speel een spel ook nooit in 1 keer uit. Ik speel het een paar uurtjes, dan ga ik naar een andere spel en dan weer terug, want zo krijg ik meer zin om de game te gaan spelen ipv dat ik constant 1 game speel totdat ie uitgespeeld is. Oh en ik heb alle games die ik op dit moment wil al gepre-ordered (vooral PS4 games, maar ook een aantal PC games).
jkampmeijer:
Eerste records door GTA al gebroken: Game Mania kreeg maandagnacht meer dan 30 000 bezoekers over de vloer voor de release van GTA V. “Dat is een absoluut record. Nooit eerder werd er zo naar een spel uitgekeken en dat was te merken aan de massale opkomst in alle winkels in Nederland en Vlaanderen.”, aldus Tom Henderikx, Concept Manager van Game Mania.
Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
In steeds meer games krijg je als speler de keuze om als goedzak of juist als slechterik door het leven te gaan. Doe je keihard je best om het universum en diens inwoners te redden in Mass Effect, of elektrocuteer je elke willekeurige burger uit New Marais in inFAMOUS 2? De keuze is aan jou. Maar wanneer jij zo’n keuze voorgelegd krijgt, kies jij dan voor de Light Side? Of ben je een Sith in hart en nieren? Wij zijn benieuwd en daarom vragen we je, middels de poll rechts, de volgende zin af te maken:

Wanneer ik de keuze krijg, speel ik het liefst als…

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    3333/3333's avatar

    GoedErik altijd. 🙂

  2.   
    Tom 2.0's avatar

    Bij Mass Effect heb ik 3 delen lang Paragon gespeeld, dus dan kan ik eigenlijk alleen maar voor goed kiezen. 🙄

  3.   
    GutZilla's avatar

    Bad guy all the way, maar als het een tof spel (bijvoorbeeld Fallout 3) is speel ik hem daarna gerust nog eens uit als good guy 😆

  4.   
    nuclearnemo's avatar

    Bij mass effect heb ik ze allebei gedaan..(peragon en renegade)…maar vind bad guy altijd vet om te doen…..gewoon omdat je dan lekker dingen mag doen die je normaal niet kunt doen:P

    En geef toe…het is toch leuk om overal schijt aan te hebben?

  5.   
    Daniel Z's avatar

    In de meeste gevallen de goedzak. Vaak zijn games te lang om twee keer uit te spelen, want soms neig ik ook om eens de slechterik te zijn.

  6.   
    ronineter's avatar

    Ik ben meestal de goedzak die elke onschuldige burger probeert te redden.

    Echter als slechterik kan je beter hart weg vluchten, Ik zal deze op elke mogelijke manier proberen te Lynchen, Kielhalen, vergiftigen, Laten exploderen, zo veel mogelijk pijn laten lijden of zelfs ze aan hun eigen honden voeren.

    Wanneer de keuze tussen het gevangen zetten van een slechterik of hem koud maken, dan kunnen zijn allies snel een Kuil feestje geven voor hem.

    Je kan ben dus een soort van anti-held die het liefste een groot mogelijke puinhoop van maakt.(Wanneer het kan ook van de slechterik zelf)

  7.   
    Remco_MUFC's avatar

    Met games als Fallout speel ik automatisch altijd 2 gameplays, 1 als de Good guy and 1 als de Bad guy. In feite speel ik in overige games niet echt als good or bad guy ik maak altijd mijn eigen keuzes of dat nou goede of slechte beslissingen zijn. 🙂

  8.   
    .Nathalie.'s avatar

    In eerste instantie bijna altijd goed, want ik kan op de één of ander manier niet de eerste keer als slechterik spelen.

    Bij een eventuele tweede playthrough ben ik meestal slecht, maar soms raakt mijn geduld met die irrante NPC’s al gelijk op en verandert mijn personage van een goedzak in een psychopaat. 😛

  9.   
    Andrevantoever's avatar

    Meestal de “Bad Guys” maar dat is gewoon omdat die er vaak toch wat badasser uitzien dan de “Good Guys”

    Maar ik speel altijd het spel daarna nog x uit met de andere personage. Maar mijn voorkeur gaat meestal uit naar de slechterik! 😆

  10.   
    Reiverdemon's avatar

    Good guy.

    Hoe hard ik het ook probeer om de bad guy te spelen, er komt altijd wel weer een missie voorbij die zo zielig is dat ik wel de good guy moet spelen. Helaas maar waar. Dus mijn karma eindigt ook altijd in het midden 😛

  11.   
    fdennis's avatar

    Liefst de bad guy maar bij sommige gevallen een uitzondering. Ligt een beetje aan de game. Vond juist bij Infamous wel weer leuk om braaf te zijn. Terwijl ik bij Mass Effect altijd de renegade kant op ging.

  12.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Meestal the goodguy, totdat ik op een bepaalde plek constant dood ga omdat ik het “perfect” moet doen en per ongeluk iemand kill. Dan g ik op killingspree 😆 (Maar vaak speel ik het op beide manieren uit, ligt aan mijn mood).

  13.   
    Jesitim's avatar

    Ik speel altijd eerst als de goede, de slechte is altijd voor als ik het spel herspeel. Zo zie je de verschillende kanten van een verhaal en leef je je veel meer in.