Momenteel geen plannen om PlayStation Vita TV in Europa te lanceren

Aan het begin van deze week heeft Sony de PlayStation Vita TV geïntroduceerd, een apparaat van circa 75 euro waarmee je PlayStation Vita-games op je tv kan spelen. Dat is echter niet alles, je kunt ook de andere functies van de Vita op je tv gebruiken, waardoor de PS Vita TV kan fungeren als tweede PS4. Mocht de PlayStation Vita TV jouw interesse gewekt hebben, dan moeten we je helaas teleurstellen.

Andrew House, Sony Computer Entertainment, heeft namelijk laten weten dat Sony momenteel geen plannen heeft om het apparaat naar Europa, of de Verenigde Staten, te brengen. Vooralsnog staat alleen een release in Japan, op 14 november dit jaar, en omringende Aziatische landen op het programma:

The reason why it will be launched in Japan earlier than in other countries is that there is no leading company in Japan’s video streaming market. The company is planning to sell the PS Vita TV in China, South Korea, etc, but not in the US and European market at this point.

  1.   
    coolking's avatar

    Jammer, zou um wel graag willen hebben :(.

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Ik snap ook niet echt wat we er hiermee moeten in europa koop gewoon een vita voor de vita games dat blijft het beste.

  3.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Maar hoe zit het nou precies met het gebruiken van de PS Vita als PS4 controller? Betekent dit dat ik op 29 november mijn PS Vita niet als PS4 controller kan gebruiken waardoor ik een tweede controller moet aanschaffen als een vriend van mij wilt meespelen?