Sony: LCD-scherm van nieuwe Vita is net zo goed als OLED-display

Begin deze week onthulde Sony een gloednieuwe PlayStation Vita. De PS Vita 2000 is 20 procent dunner en 15 procent lichter dan zijn voorganger. Bovendien gaat de batterij een uur langer mee en is er 1GB intern geheugen toegevoegd, waardoor een geheugenkaartje niet meteen noodzakelijk is.

Toch leek al dit moois ook één keerzijde te hebben: het prachtige OLED-scherm, waar de Vita regelmatig om geprezen is, wordt in de Vita 2000 vervangen door een LCD-scherm. Dit is een oudere techniek die voorheen minder felle kleuren op het scherm wist te toveren dan OLED-displays. Volgens Sony is dit laatstgenoemde nadeel echter niet langer aan de orde.

PlayStation Group-baas Andrew House heeft tegenover journalisten verklaard dat LCD-schermen tegenwoordig net zulke mooie beelden kunnen produceren als OLED-displays:

The main reason is that the LCD panel can now realise an image quality as high as that of the OLED panel.
Volgens House zorgt het LCD-scherm er bovendien voor dat de Vita dunner wordt, maar velen vermoeden dat Sony voor LCD heeft gekozen aangezien dit een goedkopere techniek is.

De PlayStation Vita 2000 is vanaf 10 oktober verkrijgbaar in Japan. Het apparaat zal in zes verschillende kleuren verkrijgbaar zijn en krijgt een prijskaartje van omgerekend zo’n 150 euro opgeplakt. Wanneer de Vita 2000 in Europa zal verschijnen, is nog niet bekend.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Geen reden om me ps vita om te ruilen niet echt grotere verbeteringen, maar goed voor de mensen om te weten die nog een vita willen aanschaffen.

  2.   
    coolking's avatar

    Eerst zien dan geloven, maar heb toch al een vita en zie ook geen reden om deze te kopen.

  3.   
    DGonlag2's avatar

    Ik heb anders plaatsjes gezien waarbij dat LCD scherm echt niet mee kan met het OLED scherm, en het apparaat ziet er toch ook een stuk minder luxe uit.

    Vergelijk hier de kleuren maar: http://de.ign.com/pictures/articles/20437/248826.jpg

  4.   
    aapiebryan's avatar

    hij is wel wat goedkoper