Speel Vita- en PlayStation 4-games op je televisie met PlayStation Vita TV

Sony heeft gisteren niet alleen een nieuw model van de PlayStation Vita onthuld, het Japanse bedrijf heeft ook de PlayStation Vita TV aangekondigd. Met dit kleine apparaat wordt het mogelijk om PlayStation Vita-games op je televisie te spelen. Hier blijft het echter niet bij, de Vita TV bevat ook andere opties van Sony’s handheld waaronder de PlayStation 4 Remote Play-functie. Zo kan je dus door middel van de PS Vita TV ook PlayStation 4-games kunnen spelen op je tv, al zal je voor deze functie vermoedelijk wel moeten bezitten over Sony’s nieuwe console:

As with PS Vita, PS Vita TV will also support PS4 remote play and Wireless Controller DualShock 4 through future system software update. This will allow users to
enjoy most of the PS4 games on PS Vita TV as if they are playing it on the PS4 system.
Andere mogelijkheden die het apparaat biedt, zijn de opties om PSP- en PlayStation One-games te spelen, evenals het afspelen van films en tv-programma’s. Doordat de PlayStation Vita TV wordt geleverd met een DualShock 3-controller, die in tegenstelling tot de Vita niet over een touchscreen bezit, zijn niet alle Vita-games direct speelbaar op de PlayStation Vita TV. Het is echter aannemelijk dat er voor een aantal games patches zullen worden ontwikkeld om de touchscreen-controls te veranderen, zodat die spellen ook speelbaar zijn op de PS Vita TV.

De PlayStation Vita TV verschijnt op 14 november in Japan en komt in een later stadium naar Europa en Amerika. Het apparaat krijgt een prijs mee van 9954 Yen, wat gelijkstaat aan circa 75 euro. Hieronder vindt je een overzicht met meer informatie over de apparatuur die de PS Vita TV bevat.

  1.   
    G-6's avatar

    ze kunnen toch ook de Vita als controller instellen? tuurlijk, als je en vita hebt zal je het apparaat minder snel kopen maar toch.

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”G-6″ schreef, "ze kunnen toch ook de Vita als controller instellen? tuurlijk, als je en vita hebt zal je het apparaat minder snel kopen maar toch."

    Ja lijkt mij ook zo kan je ook nog eens gebruik maken van de touch screen functies van een spel als je dat zou willen, ik gebruik ze zo min mogelijk gewoon lekker op knopjes drukken.

  3.   
    soldierarjan's avatar

    Ik snap niet echt het nut om vita games op een tv te spelen dat is toch heel doel niet van een handheld.

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    soldierarjan schreef, "Ik snap niet echt het nut om vita games op een tv te spelen dat is toch heel doel niet van een handheld."

    Een handheld kan je vaak genoeg thuis gebruiken om je spel te spelen, ik speel er ook alleen maar thuis mee eigenlijk.
    Maar ik denk dat ze deze functie er gewoon extra bij hebben gedaan, zodat die niet alleen ps4 en films afspeelde maar dit ook.