Nederlandse charts week 36 – Total War: Rome II bovenaan, console-versie Diablo III volgt

Uiteraard hebben we ook deze week weer de nieuwste charts voor jullie klaarstaan en na twee roerige weken zijn er ook de afgelopen week weer de nodige nieuwkomers deze top tien ingeslopen. Nadat Saints Row 4 vorige week de eerste plek overnam van Splinter Cell: Blacklist zien we nu dat beide games behoorlijk weggezakt zijn, doordat er weer een nieuwe lichting releases de top tien bestormd heeft.

Bovenaan beginnen we met de strategie-game Total War: Rome II. Hoewel de game momenteel nog kampt met de nodige problemen en niet lijkt te kunnen tippen aan klassieker Rome: Total War, weet de pc-game het dus wel goed te doen in de verkoop. Eén plekje lager zien we de console-versie van Diablo III, niet erg verrassend, aangezien de pc-versie destijds ook goed wist te scoren in de charts. Laatste nieuweling is Killzone: Mercenary, de shooter voor de Vita debuteert op een negende plaats. Geen slechte prestatie, gezien het geringe aantal PlayStation Vita-bezitters in Nederland.

De Nederlandse top tien wordt verder aangevuld door twee games die we al maandenlang in de charts zien: Skylanders: Giants en FIFA 13. Daarnaast weten ook het recent verschenen Saints Row 4, Disney: Infinity en Splinter Cell: Blacklist hun posities in de bovenste regionen van de Nederlandse gameverkopen te behouden.

Bekijk hieronder de gehele top tien der Nederlandse gameverkopen. Het tweede getal geeft de positie aan die de game vorige week bezat.

1. (n) Total War: Rome II – pc
2. (n) Diablo III – PlayStation 3
3. (4.) Skylanders: Giants – Wii
4. (n) Diablo III – Xbox 360
5. (3.) Disney Infinity – Wii
6. (1.) Saints Row 4 – PlayStation 3
7. (9.) FIFA 13 – PlayStation 3
8. (2.) Saints Row 4 – Xbox 360
9. (n) Killzone: Mercenary – PlayStation Vita
10. (5.) Splinter Cell: Blacklist – PlayStation 3

  1.   
    mmx's avatar

    Terechte eerste plaats voor Total War :Rome II !

  2.   
    Jesitim's avatar

    Inderdaad, Rome II Total War straalt gewoon! (ondanks enkele foutjes). De rest van de lijst verbaasd mij ook niet helemaal (alleen Skylanders verschoot ik wel van)