Team Ico: The Last Guardian is echt in ontwikkeling maar heeft geen prioriteit

The Last Guardian blijft een verhaal apart. De game waar Team Ico al jaren aan zou werken is al tijden onder de radar gedoken, maar de game is nog wel degelijk in ontwikkeling. Dit verklaarde Fumito Ueda, hoofd en creative director bij Team Ico. Het enige nadeel is dat de game geen prioriteit heeft bij Sony Computer Entertainment Japan. De games Knack en Puppeteer krijgen voorrang momenteel.

The Last Guardian werd tijdens de E3 van 2009 onthuld, maar afgezien van twee bijzondere trailers heeft de game eigenlijk weinig van zich laten zien of horen. Regelmatig laat Sony weten dat de ontwikkeling nog ‘alive and kicking’ is, maar tot concrete beelden heeft dat nog niet geleid. Het is ook nog steeds onduidelijk of The Last Guardian nog altijd de geplande PlayStation 3-game is, of dat de game inmiddels de stap heeft gezet richting de PlayStation 4. Dit laatste lijkt inmiddels de meest logische ontwikkeling te zijn.

  1.   
    fdennis's avatar

    Deze game is nog erger dan Gran Turismo 5. Volgens mij hoor ik de naam Last Guardian al sinds 2008 en we zijn 5 jaar verder en nog is die game nog niet uit. En volgens deze berichtgeving gaat ie ook niet eerder komen dan 2015 volgens mij..