Diablo III-uitbreiding Reaper of Souls onthuld

Zojuist heeft Blizzard tijdens de Gamescom een uitbreiding voor Diablo III onthuld, genaamd Reaper of Souls. De uitbreiding voegt onder andere de nieuwe Crusader-klasse toe en verhoogt de level cap naar 70. De uitbreiding richt zich op de nieuwe schurk Malthael, de Engel des Doods, en zijn legioen van Death Angels: de Reavers.

Tijdens de presentatie vertelde Blizzard dat Reaper of Souls een duistere uitbreiding is. In de ogen van Malthael zijn mensen demonisch en moeten ze vernietigd worden. Hij bezit de kracht om de zielen van mensen op te zuigen. De Crusader is een melee-character die vooral op middellange afstanden sterk is. Het is volgens Blizzard een soot menselijke tank. De Crusader kan zijn schilden als wapen gebruiken, waarbij de Crusader Shields de basis vormen van je wapens. De Crusader heeft ook mid-range toverspreuken en een dodelijke techniek genaamd Falling Sword, waarbij hij transformeert tot een bliksemschicht en vanuit de lucht omlaag knalt.

Reaper of Souls speelt zich af in Westmarch, een levendige stad. Een stad met geheimen, waaronder de onheilspellende Death Orbs. Daarnaast is het loot-systeem aangepast tot iets wat Blizzard Loot 2.0 noemt. Dit systeem gaat slimmer om met spullen die je kunt looten, zodat de items die je vindt beter bij je huidige klasse passen. Het aantal items dat je vindt wordt verminderd, zodat spelers niet langer met bergen nutteloze items rondlopen. Een nieuwe Artisan, de Mystic, stelt je in staat om upgrades van items aan te passen. Een ideale kans dus om een nóg beter item te verkrijgen.

Een voorname endgame-optie heet “Loot Runs”, waarbij je in volledig willekeurige dungeons tegen net zo willekeurige monsters kunt vechten. Kortom, veel vechten en vooral veel loot om te vergaren.

Een releasedatum heeft Diablo III: Reaper of Souls nog niet.

 1.   
  NLkevvNL's avatar

  kijk hier zat ik op te wachten. zodra die uit is gelijk bestellen:)

 2.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  Hopelijk zit hier minimaal 10 chapters in, want Diablo III vond ik wel érg kort! 🙁

 3.   
  NLkevvNL's avatar

  HardCoreGamer™ schreef, "Hopelijk zit hier minimaal 10 chapters in, want Diablo III vond ik wel érg kort! :("

  idd hijs ook kort. maar daarom train ik gewoon:P en dan ga ik verder

 4.   
  NLkevvNL's avatar

  HardCoreGamer™ schreef, "Hopelijk zit hier minimaal 10 chapters in, want Diablo III vond ik wel érg kort! :("

  heey gozer..
  ik weet niet zeker wat mij oog zag . act 5 aleen dacht ik 😛