Diablo 3 op Switch draait altijd op 60 fps

Diablo 3 is gisteren officieel onthuld voor de Nintendo Switch als de Diablo 3: Eternal Collection. Technische details bleven uit, maar uit een gesprek dat Eurogamer had met Senior producer Pete Stilwell zijn de details naar voren gekomen waar we op wachtten.

Diablo 3 op de Nintendo Switch zal op zestig frames per seconde draaien en zal dat zowel docked als in handheld mode presteren. Neem je de Switch mee, dan kun je rekenen op een resolutie van 720p, docked krijg je 960p voor de kiezen. Stilwell benadrukte dat, afgezien van de resolutie, “je niet een verschil zou moeten merken” tussen docked en handheld play.

Een andere veelgestelde vraag is de ondersteuning van crossplay. Dit zal niet mogelijk zijn op de Nintendo Switch wanneer het spel lanceert, maar Stilwell laat de mogelijkheid open dat dit in de toekomst nog kan veranderen:

It’s not available at this time. I wouldn’t ever take anything off the table, it’s something we’re exploring, that we’re interested in. But it is not currently a feature.

Mocht je Diablo 3 al in enige vorm bezitten, dan is het voorlopig onmogelijk om je spelprogressie over te zetten naar de Switch-versie. Associate producer Matthew Cederquist vertelde Eurogamer dat “op het moment dat geen feature is”. Het is onduidelijk of dit nog gaat veranderen. Toen Diablo 3 op de huidige generatie console verscheen, was het wel mogelijk om je spelerprofiel over te zetten vanaf je PlayStation 3- of Xbox 360-exemplaar.

  1.   
    RooddePanda's avatar

    Ik ben super hyped voor Diablo 3 op de Nintendo Switch. Ik had Diablo 3 nog niet gespeeld en was aan het overwegen om deze te galen voor de ps4. Dit is heerlijk en geweldig nieuws!