Wargaming: Xbox Live-beleid totaal onacceptabel voor free-to-play

Hoewel ontwikkelaar Wargaming de game World of Tanks naar de Xbox 360 brengt, is het bedrijf allerminst blij met het strikte beleid van Microsoft. Het langdurige proces om een game te certificeren en de beperkingen om updates uit te mogen brengen zijn een doorn in het oog van Wargaming.

Algemeen directeur Victor Kislyi gaf aan dat zijn bedrijf in gesprek is met Microsoft om vlotter updates uit te kunnen brengen. Het is volgens Kislyi toch een van de belangrijkste zaken voor een online (free-to-play) game om regelmatig verbeteringen door te kunnen voeren:

The good thing is with online games, sometimes if you screw up, you can do frequent updates. But one of the biggest challenges with Microsoft was the frequency of updates because the QA process and certification process takes an extremely long time. Totally unacceptable for meaningful free-to-play.

We are working with them to do quicker updates. We will see, there is a lot of work on the technical side and on the administrative side which should resolve in the acceptable quality of the product, including updates of the product including speed and rates. So we will see.

Wargaming is ondanks alles wel optimistisch over de toekomst met Microsoft en men verwacht goede afspraken te kunnen maken. Of Xbox-fans de ervaring van World of Tanks kunnen waarderen, is volgens Wargaming nog wel twijfelachtig.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Zoiets wisten ze toch van te voren al waarom zijn ze dan met microsoft in zee gegaan.

  2.   
    ChielB's avatar

    Zoals ze aangeven hebben ze er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen in overleg met Microsoft. Ze laten alleen wel weten dat het huidige beleid zeker niet stimulerend is voor ontwikkelaars die online/free-to-play games uitbrengen.

  3.   
    yannick_TXL's avatar

    De game komt vast ook wel naar Playstation 4, aangezien die meerdere F2P titels heeft.

  4.   
    Lucvz's avatar

    yannickvanloon schreef, "De game komt vast ook wel naar Playstation 4, aangezien die meerdere F2P titels heeft."

    Volgens mij gaat het hier om een xbox exclusive als ik me niet vergis. Dat dacht ik tijdens de E3 presentatie vernomen te hebben.

    Wanneer is de release hiervan? Lijkt me wel een leuke game en aangezien het gratis is zal de game ook goed bespeeld worden lijkt mij. Denk dat het op de Xbox een goede game wordt en het is weer iets nieuws voor op de Xbox.

  5.   
    fabiankok's avatar

    Lucvz schreef, "

    ”yannickvanloon” schreef, "De game komt vast ook wel naar Playstation 4, aangezien die meerdere F2P titels heeft."

    Volgens mij gaat het hier om een xbox exclusive als ik me niet vergis. Dat dacht ik tijdens de E3 presentatie vernomen te hebben.
    Wanneer is de release hiervan? Lijkt me wel een leuke game en aangezien het gratis is zal de game ook goed bespeeld worden lijkt mij. Denk dat het op de Xbox een goede game wordt en het is weer iets nieuws voor op de Xbox."

    Klopt, is een Xbox One exclusive. Hoewel het hiermee wel duidelijk wordt dat het door de grote M$ zak met geld komt dat wargaming het zo doet. Hopelijk veranderen ze het beleid ten goede van de ontwikkelaars. (vergeve hoop?)