Naughty Dog verontschuldigt zich voor seksnummers in The Last of Us

The Last of Us staat bol van de easter eggs. De game bevat verstopte verwijzingen naar onder andere Jak and Daxter, Uncharted, Telltale’s The Walking Dead en zelfs Justin Bieber! Om de post-apocalyptische spelwereld zo realistisch mogelijk te maken, heeft Naughty Dog er ook voor gekozen om enkele telefoonnummers in de game te verstoppen. Op zich geen probleem, ware het niet dat de ontwikkelaar iets te ver doorschoot met haar drang naar realisme…

De telefoonnummers in de game bestaan namelijk echt en als je ernaar belt, word je verbonden met een sekslijn! Dat is niet precies wat je verwacht wanneer je denkt aan “ongediertebestrijding” (zie het screenshot hieronder). Een nieuwsgierige gamer maakte dit nieuws bekend en Naughty Dog was er als de kippen bij om zich te verontschuldigen. Creative director Neil Druckmann vertelt:

That was an artist’s mistake. What happened was, they put some phone numbers in the game and then they thought they could just change the area code to 555, then it’s invalid because it’s what they do in movies. But I guess that doesn’t work when you have a 1-800 in front of it. We’re now working to take it out. It was just an honest mistake.
Bovenstaande uitleg verklaart echter nog steeds niet waarom de ontwikkelaar sekslijnen als basis nam, in plaats van het telefoonnummer van het plaatselijke pretpark. Er werken ongetwijfeld enkele stoute, loopse hondjes bij Naughty Dog.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Er werken ongetwijfeld enkele stoute, loopse hondjes bij Naughty Dog.

    Rofl zo zie je maar weer! 😆

    Maar dit is weer commotie om niks, The Last of Us is gewoon een 18+ game, het is somber donker en serieuzer dan de meeste games dus hier schrik ik niet van. Seks & en kinderen zijn altijd een vreemd taboe geweest in video games.

    Iets wat naar mijn mening ontwikkelaars schijt aan moeten hebben wat andere zure pruimen denken of het wel/niet kan in een video games.
    Zeker ouders & hoge piefen die niet eens video games spelen, en terwijl het wel kan in zo’n beetje alles op deze dag zoals boeken & films.

  2.   
    xizaaR's avatar

    Er werken ongetwijfeld enkele stoute, loopse hondjes bij Naughty Dog.

    Ik kwam niet meer bij toen ik dit las hahaha!

  3.   
    Supermario's avatar

    Leuk toch.. Al moet ik eerlijk zeggen nooit echt een nummer willen proberen te bellen die ik in een game tegen kwam

  4.   
    Hillianii's avatar

    Ach ja.. xD 😆

  5.   
    _xNickelson's avatar

    Hahahaha

  6.   
    RNSgamez's avatar

    Haha wel lollig zoiets..maar degene die dit serieus heeft liggen bellen..vraag me af wat voor type dat dan wel niet is xD als ik zon nummer zie staan krijg ik niet de neiging van oh even m’n telefoon drbij pakken 😛