HBO kondigt officiële The Last of Us-serie aan

Na Netflix’ The Witcher en de komst van The Cuphead Show wil ook mediagigant HBO (bekend van onder andere The Sopranos, Game of Thrones) zich mingelen met game-materiaal. Daar hebben ze recentelijk een flinke aanwinst in gemaakt; het productiebedrijf heeft aangekondigd op de proppen te komen met een serie over The Last of Us.

Vooralsnog blijft onduidelijk hoelang de serie zal zijn of wie welke rol vervult, maar het staat bij dezen in ieder geval wél te gebeuren, zo liet HBO op onder meer Twitter weten:

De kapiteins aan het roer van dit schip zijn Neil Druckmann, ontwikkelaars Naughty Dog’s eigen vicepresident en spellenschrijver, bijgestaan door schrijver-producent Craig Mazin, die recentelijk nog aan de Chernobyl-miniserie werkte voor HBO. Beide heren hebben, overduidelijk, wel wát ervaring met post-apocalyptische verhalen.

Druckmann verzekert op zijn eigen sociale kanalen wel wat HBO aanvankelijk niet in de mond nam. Jazeker, de aanstormende serie zal wel degelijk dieper ingaan op het verhaal van Joel en Ellie, het tweetal protagonisten van de game(s).

In het exclusieve artikel van The Hollywood Reporter wordt ook het langverwachte vervolgdeel The Last of Us: Part II (welke 29 mei alweer verschijnt) genoemd. Zeker is het niet, maar mogelijk haakt de gloednieuwe serie ook in op verhaallijnen om verder aan te sluiten op de gebeurtenissen uit de nieuwe game.

HBO heeft ongetwijfeld de middelen en het netwerk om snel aan de gang te kunnen, maar een (voorlopige) releasedatum rondom de serie van The Last of Us blijft nog uit. Over de tijdsperiode (en ongetwijfeld ook de casting) zullen we de komende tijd ongetwijfeld meer horen — en dan zit je uiteraard goed, hier op Gamersnet.

Jaren terug stond al eens een The Last of Us-film op de planning voor Naughty Dog. Daarover hebben we echter al jarenlang niks meer gehoord, wat doet vermoeden dat deze HBO-verfilming die plek op het witte doek zal vervangen.

  1.   
    mmx's avatar

    Kan goed worden,maar eerst tlou2 maar eens bekijken.

  2.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Hoe graag ik TLOU2 ook wil spelen, heb ik echt 0 behoefte aan een serie er van