Nederlandse charts week 25 – Naughty Dogs The Last of Us blijft op één, 3DS domineert

Ook deze week hebben we weer nieuwe Nederlandse gamecharts voor jullie klaarstaan. Nadat The Last of Us vorige week op een eerste plaats debuteerde, weet de PlayStation 3-exclusive van Naughty Dog ook deze week de bovenste plek te behouden. Deze week zijn er geen nieuwkomers, maar zien we wel een aantal games terug die al lange tijd niet in de charts stonden, waaronder bijvoorbeeld Mario Kart 7.

De opkomst van games als Mario Kart 7, New Super Mario Bros. 2 en Luigi’s Mansion 2 heeft uiteraard te maken met de naderende zomervakantie, waarin handhelds altijd populair zijn. Het gevolg hiervan is dan ook dat we deze week maar liefst vijf 3DS-titels in de top tien zien staan. Hoewel de PlayStation 3 normaliter domineert in de Nederlandse charts, zo behoorden vorige week zes PlayStation 3-games tot de tien best verkopende games in Nederland, is het deze week dus de beurt aan de 3DS.

Naast de vijf 3DS-games staan er toch nog vier PS3-titels in de charts en vinden we bovendien Just Dance 4 voor de Wii terug. Ook deze week ontbreken Xbox 360-games dus volledig in de bovenste regionen van de Nederlandse gamecharts.

Bekijk hieronder de gehele top tien der Nederlandse gameverkopen. Het tweede getal geeft de positie aan die de game vorige week bezat.

1. (1.) The Last of Us – PlayStation 3
2. (6.) Skylanders: Giants – Wii
3. (8.) Animal Crossing: New Leaf – 3DS
4. (2.) FIFA 13 – PlayStation 3
5. (-) Luigi’s Mansion 2 – 3DS
6. (3.) Call of Duty: Black Ops II – PlayStation 3
7. (5.) Donkey Kong Country Returns – 3DS
8. (-) New Super Mario Bros. 2 – 3DS
9. (10.) Battlefield 3 – PlayStation 3
10. (-) Mario Kart 7 – 3DS

  1.   
    jamrex007's avatar

    Ben benieuwd hoeveel The Last of Us wereldwijd in totaal al heeft verkocht.

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Die game verdient het ook gewoon, ongelofelijk dat Sony en ND nog een top titel op de Playstation 3 kunnen uitbrengen voordat de nieuwe hardware komt.

  3.   
    assassin_MKA's avatar

    ”jamrex007″ schreef, "Ben benieuwd hoeveel The Last of Us wereldwijd in totaal al heeft verkocht."

    1,5 miljoen keer